Hoe renoveer je de vloer en wanden van een badkamer?

 Hoe renoveer je de vloer en wanden van een badkamer?

Wil je je wanden en vloer huidige badkamer vernieuwen of wil je een deel van de badkamer veranderen? Dan is het tijd voor een renovatie van de badkamer. Een renovatie van de badkamer is meer dan alleen een kwestie van slopen en opnieuw plaatsen. Je wilt natuurlijk iets plaatsen of maken waardoor je badkamer er weer als nieuw uitziet. Maar hoe doe je dat? Voordat je met een renovatie van een badkamer kan beginnen moet je eerst bepalen wat er veranderd dient te worden en hoe je dit voor je ziet. Ook een budget is handig om te bedenken. Met behulp van een moodboard kun je jouw idee beter in kaart brengen over wat voor stijl de badkamer moet krijgen. Het tekenen van een plattegrond helpt om te bedenken wat je wilt slopen en hoe dat dan opnieuw ingericht kan worden. Voordat je met een renovatie kan beginnen, vind je hier eerst een paar goede tips om over na te denken. Eventueel dat een moodboard je een nieuw inzicht geeft.

Waar je rekening mee moet houden

Merk je dat een aantal tegels in de badkamer los laten of flink zijn verkleurd? Dan is het tijd om de vloer of wandtegels te vervangen. Heb je er nog een paar liggen dan is het makkelijk, anders moet je soms op zoek naar dezelfde tegels en dat kan lastig worden. Zeker als je de badkamer al een aantal jaren geleden hebt ingericht. Wellicht is het dan handiger om de vloer of wanden helemaal te vernieuwen. Maar dat kan nog best een dure en grote klus worden. Bedenk dus goed wat je wilt. Daarnaast moet je ook rekening met het ouderhoud van de wanden en vloer houden. Als je ze regelmatig schoonmaakt en na het douchen ook met een douchetrekker het vocht voor een groot deel eraf te haalt, blijven ze langer mooi en schoon. Hierdoor kan er ook moeilijker schimmel ontstaan en heb je langer plezier van je nieuwe wanden en vloer.`Wat voor soort tegels kies je?

Heb je gekozen om een nieuwe tegelwand en vloer aan te leggen? Dan zijn er veel verschillende soorten tegels. Voor de vloer zijn er tegels die voorzien zijn van een slip, zodat je niet kan uitglijden in de douche. Daarnaast kun je kiezen voor het formaat van de tegel. Ga je voor een kleine tegels of kies je juist voor hele grote vierkante of rechthoekige tegels?  Dit is geheel afhankelijk van wat jij mooi vindt. Het is wel belangrijk om er goed over na te denken, want het formaat van de wand en/of vloertegels bepaalt ook hoe jouw badkamer er komt uit te zien.

Daarnaast kun je ook nog kiezen hoe je tegels eruit moeten komen te zien. Wil je graag een patroon of een kleur in je tegels hebben of ga je voor effen tegels? Mozaïektegels of tegels met een patroontje geven de badkamer kleur en een leuke sfeer. Het is vrolijk en zeker met mozaïektegels waan je je al gauw in andere oorden. Kies je voor effen tegels, bijvoorbeeld zwart, wit of grijs, dan heb je al snel de sfeer van een moderne en strakke badkamer. Heb je een kleine badkamer en wil hem groter laten lijken? Kies dan voor wit. Witte tegels laten de badkamer groter lijken dan als je donkere tegels gebruikt. Donkere tegels kunnen daarnaast weer meer een luxe gevoel geven. Wat je ook kiest het moet passen bij jouw smaak en wat je mooi vindt. Bekijk www.thuishint.nl ter inspiratie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *