kleine keuken

Vermijd fouten in een kleine keuken

We willen allemaal dat de keuken er perfect uit ziet. Overzichtelijk, gezellig en praktisch. Maar hoe pak je dit nu aan in een kleine keuken waar we eigenlijk te weinig ruimte hebben? Met deze tips maak je in ieder geval niet de meeste voorkomende fouten

Haastige spoed..

Ren niet meteen naar de winkel om kastjes en apparaten te kopen. Bedenk eerst wat je in de keuken zou willen en ga dan puzzelen waar wat kan staan. Een handig hulpmiddel is hierbij het maken van een plattegrond. Teken op papier de keuken uit in verhouding. Daarna ga je op zoek naar de maten van de kastjes en apparaten die je kwijt wilt in de keuken. Knip deze in verhouding uit papier en ga net zo lang schuiven op de plattegrond tot het helemaal naar je zin is. Houd zeker ook rekening met loopruimte.

Laat onnodig apparatuur staan

Het is natuurlijk hartstikke leuk al die apparaten maar hebben we het echt nodig? En moet het ook echt allemaal op het aanrecht staan? Vraag jezelf bijvoorbeeld eens af of je de oven van een gasfornuis echt gebruikt, of dat je ook genoeg hebt aan een klein oventje. En is het dan verstandig deze los te kopen of kun je die ook combineren met een magnetron en dus een combimagnetron aanschaffen? Bovendien kun je overwegen of sommige apparaten, dan wel niet inbouw, in een kastje kunnen. Ruimte besparend dus.

Kies geen donkere kleur

Wanneer je in jouw huis helaas een kleine keuken hebt, kies dan niet voor donkere kleuren. Maak gebruik van witte, lichtgrijze of taupe kleuren en je keuken zal er direct een stuk groter uit zien. Donkere kleuren maken een keuken nog kleiner dan hij al is. Wanneer je het plafond ook een nog lichtere kleur geeft als de wanden en de vloer, creëer je een gevoel van ruimte.

Te weinig bergruimte

Denk goed na over de bergruimte. Misschien is dit namelijk wel een van de belangrijkste aspecten van jouw keuken. Ga dus goed na welke behoefte je hebt en hoe je hier aan kunt voldoen. Maak gebruik van bakjes en potten om alles toch overzichtelijk op te ruimen. Wees je er alleen wel van bewust dat hoe meer bergruimte je creëert in de keuken, hoe meer spullen je vergaart. Dat is nu eenmaal een mens eigen.

Verzekering

En vergeet niet om ook na te denken over de verzekering van je keukenspullen. Een goede inboedelverzekering kan je helpen om eventuele schade aan je keukenapparatuur of andere waardevolle spullen in je keuken te dekken. Het is belangrijk om voorbereid te zijn op onverwachte gebeurtenissen, zelfs in de keuken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *