inductie kopen

Wat je nog niet wist over inductie koken

Wanneer je een nieuwe keuken gaat inrichten kun je kiezen tussen verschillende manieren van koken. Was het vroeger al moeilijk om te kiezen tussen gas en elektrisch koken, sinds enkele jaren is hier nog het inductie koken bij gekomen. Maar waarom zou je de keuze maken voor inductie koken?

Snel koken

Een inductie kookplaat warmt net zo snel op als een gaspit, misschien zelfs nog wel sneller. Deze warmte is gemakkelijk te reguleren en heeft als voordeel dat het enkel de bodem van de pan verhit en niet de hele kookzone. Het afkoelen na gebruik gaat een stuk sneller dan bij een gaspit, wat zeker ook zijn voordelen heeft.

Veilig koken

Zeker als er in huis kleine kinderen rond lopen is inductie koken een stuk veiliger als koken op gas of elektrisch. De meeste kookplaten kunnen met een enkele druk op de knop geblokkeerd worden voor nieuwsgierige kinderhandjes. Daarnaast warmt een inductie plaat niet op zonder dat er een pan op staat. Ook al zou je hem dus per ongeluk aan zetten, zonder pan geen warmte en dus geen ongelukjes.

Gemakkelijk koken

Doordat de inductie kookplaat plat is, heeft dit in de eerste instantie al een makkelijkere vorm met schoonmaken. Maar het heeft nog een voordeel. De kookzones zijn de enige plek waar het warm word  en daar staat je pan op. Stroomt er iets over, dan word dit niet warm en zal dit dus niet vast koeken aan je kookplaat zoals dit bij een gas kookplaat gebeurt. Dus na het koken een doekje er over en klaar ben je weer.

Zuinig koken

Inductiekookplaten staan er om bekend dat ze energie zuinig zijn. De warmte word immers alleen opgewekt, daar waar het nodig is. Ook het opwarmen gaat sneller als bij gas wat dus energie zuiniger is. Als je dus zuinig met je energie wilt omgaan is inductie koken zeker een aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *