alarmsystemen.v2

Alarmsystemen – Wat Zijn De Verschillen?

Er zijn twee soorten alarmsystemen, huishoudelijk en commercieel. Over de afgelopen 5 jaar hebben de elementen van beide soorten zich vermengd. Vele geavanceerde elementen die de commerciële systemen boden zijn nu verkrijgbaar in de huishoudelijke systemen. In dit artikel ga ik de elementen in het algemeen beschrijven, deze elementen zouden in beide soorten systemen aanwezig moeten zijn.

We hebben allemaal al reclame gezien of gehoord voor alarmsystemen die willen dat je een contract voor een lage prijs ondertekent die zichzelf automatisch vernieuwt, inclusief monitoring en apparatuur. Wees echter voorzichtig met dit soort aanbiedingen omdat ze meestal geen contactalarmen op elke deur en raam installeren, en in plaats daarvan bewegingssensoren of misschien een glasbreuk sensor gebruiken.
Deze zijn ook goed, maar je hebt meer nodig om een compleet alarmsysteem te hebben.

Alarm elementen die je in overweging moet nemen:

  • Je moet overwegen om contactalarmen op elke deur en raam te installeren, zodat wanneer er ééntje geforceerd wordt, het alarm afgaat. Deze kunnen ingebed of draadloos zijn.
  • Bewegingssensoren op elke verdieping tezamen met sensoren voor glasbreuk.
  • Rook, vuur en koolmonoxide sensoren.
  • Monitoring diensten door een gecertificeerde alarm monitoring bedrijf.
  • De mogelijkheid dat het systeem een mobiel belt wanneer het alarm afgaat.
  • De mogelijkheid om het systeem te activeren nachts wanneer er huisdieren in het huis zijn.
  • Kun je vanaf een afstand je systeem bereiken om een tijdelijke code te gebruiken voor gasten`?
  • Systemen kunnen nu verbonden worden met Wi-Fi camera’s in je huis, waardoor wanneer een alarm afgaat jij en de monitoring station beiden kunnen zien en horen wie in je huis is.
  • Er zijn Apps voor je iPhone of Android telefoon die kunnen communiceren met je smart alarmsysteem.

Deze zijn standaard en prettige elementen die vele alarmsystemen van vandaag aanbieden. Sommige van deze elementen waren alleen verkrijgbaar in commerciële systemen; echter nu de prijzen omlaag zijn gegaan en de elektronische elementen toegenomen hebben, zijn ze verkrijgbaar gemaakt voor thuis systemen.

Één van de belangrijkste elementen om te hebben is monitoring dat kan horen of iemand in je huis is. Wanneer ze dan de politie bellen zijn ze eerder geneigd om te reageren wanneer het station kan bevestigen dat ze stemmen horen, of beter zelfs video bekijken kunnen van wie in het huis is door de camera’s. In toekomstige artikelen zal ik meer over commerciële alarmsystemen uitbreiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *