marrakesh badkamer

Haal Marrakesh in huis!

De vakantie is voorbij en misschien ben je wel op vakantie geweest naar het kleurrijke Marokko. Maar het kan ook best zijn dat deze style je gewoon aan spreekt, haal dan de Marrakesh in huis en geniet van elke douche die je neemt!

Kleurrijk Marrakesh

Als we Marrakesh noemen dan denken we aan veel en felle kleuren gecombineerd met warme kleden, filigraan lampen en elegante meubelen.  De Marokkaanse style is veelal te onderscheiden aan de betonlook muren in een zachte kleur. Deze muren worden gecreëerd in Marokko met speciaal pleister materiaal op basis van kalk. Deze kalkverf noemt met Tadelakt. Letterlijk vertaald betekend dit inwrijven. Deze kalkverf doet het heel erg mooi in elke de oosterse badkamer.

Kleurrijke accessoires

Wanneer je de muur van de badkamer in de betonlook hebt geschilderd, kun je dit heel mooi combineren met de felle kleuren die in Marokko de basis vormen. In woonkamer zouden we hiervoor gaan met kussens, echter in de badkamer is dit niet zo een goed idee. Combineer daar met rode, gele, paars en oranje accessoires zoals flesjes, mandjes en handdoeken. Ook de verlichting kunnen we hierop aanpassen. Wat dacht je van een opvallende lamp van glas in deze zonnige kleuren?

Bohemain style

In Marokko kennen we eigenlijk twee stylen. De natuurlijke Marokkaanse look, waarbij we de aarde tinten combineren met zachte kleuren, of de Bohemian look. Bij deze laatste combineren we dus de betonlook met de felle, opvallende kleuren. Dit geeft een vrolijk geheel.

Beleef de vakantie opnieuw

De badkamer aanpassen hoeft niet duur te zijn. Met een paar kleine aanpassingen heeft de badkamer zo weer een andere uitstraling, en door jouw badkamer onder handen te nemen met bovenstaande tips creëer je meteen een fleurig geheel. Zo kun je de sfeer van Marokko mee naar huis nemen en nog heel lang na genieten van dat warme, zomerse gevoel.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *