Een veranda, een aanvulling voor iedere woning

Een veranda, een aanvulling voor iedere woning

Dat steeds meer mensen een veranda aanschaffen vinden wij niet gek! Zo’n overkapping kent namelijk talloze voordelen. Een veranda is een aanbouw aan je woning die steunt op palen. Onder deze overkapping zit je altijd droog en kun je ieder seizoen genieten van je tuin. Maar wat zijn nog meer de voordelen van deze overkapping en waar moet je aan denken bij het plaatsen van een veranda? Wij vertellen je er alles over!

Allereerst: de voordelen van een veranda

  • Je zit altijd droog, terwijl je buiten bent! Zo kun je ieder seizoen genieten van je buitenparadijsje.
  • Een veranda zorgt dat de waarde van je woning stijgt. Het is namelijk echt van toegevoegde waarde voor een comfortabel leven!
  • Je vergroot je leefruimte met een veranda. Dat wil zeggen dat je bijvoorbeeld je woonkamer een stuk langer maakt. Vooral in de zomer, wanneer de deuren open kunnen, zorgt dit voor een grotere leefruimte!
  • Een veranda is een lust voor het oog. Ze zien er prachtig uit een geven je woning een mooie uitstraling
  • Een veranda is snel en gemakkelijk geplaatst! Zo kun je direct genieten van alle voordelen die een overkapping aan huis met zich meebrengt.

Waar moet je op letten bij het plaatsen van een veranda?

Voordat je investeert in deze eyecatcher zijn er een aantal aspecten waar je op voorhand rekening mee dient te houden. Een goede voorbereiding is het halve werk! Deze vragen kun je jezelf stellen:

  • Welk doel moet mijn veranda vervullen? Ga je de overkapping voornamelijk in de zomer gebruiken en zet je er een tuinset neer, zodat je er gezellig kunt barbecuen? Of wil je je veranda winddicht maken met glas om er gezellig in de winter te vertoeven? Door helder te hebben wat je precies wil met deze ruimte, is het makkelijker om de veranda geheel naar wens in te richten!
  • Welke materiaal moet mijn veranda hebben? Ze zijn er in namelijk in verschillende soorten en ieder type heeft weer zijn eigen kenmerken. Het juiste materiaal is ook cruciaal voor de look and feel die je uit wil stralen.
  • De afmeting van je veranda is uiteraard ook erg belangrijk voordat je deze plaatst. Wat is de afmeting van je tuin en hoeveel wat wil je besteden voor de overdekte ruimte? Zorg voor een goede balans, zodat niet je hele tuin wegvalt door de overkapping.

Bij Fonteyn vind je mooie veranda’s tegen scherpe prijzen. Ga langs in de showroom of shop direct online. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *