gordijnen slaapkamer

Welke gordijnen voor jouw huis?

Geen enkel huis kan zonder raamdecoratie. Lamellen, een rolgordijn, jaloezie of gewoon gordijnen. Er zijn zo veel soorten dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Met de volgende tips word het kiezen van gordijnen wellicht een stukje makkelijker.

Verduisterend of niet?

Natuurlijk is de keuze van welk gordijn per woonruimte verschillend. Het is dan ook verstandig om alle ruimtes die je wilt voorzien van nieuwe gordijnen, een voor een onder de aandacht te nemen. Waar heb je in doe ruimte behoefte aan? Zo zal je waarschijnlijk in de slaapkamer sneller kiezen voor verduisterende gordijnen. Deze gordijnen laten vrijwel geen daglicht door wat er voor zorgt dat het langer donker blijft in de slaapkamer. Ideaal als je een baan hebt waarbij je ook nachtdiensten draait of van lang uitslapen houd.

Vitrage, helemaal weer van deze tijd

Terug van weggeweest is de vitrage. Deze kun je zeer mooi combineren met overgordijnen. Door deze combinatie heb je overdag ook nog iets voor de ramen als de overgordijnen open zijn. Ook hier in zijn diverse keuzes mogelijk. De ene vitrage is doorschijnender dan de ander. Het is maar net hoe veel inkijk naar binnen je zou willen.

Handige weetjes

Het is verstandig om de rails 20 centimeter breder te nemen dan het raam is. Op deze manier hangen de gordijnen niet voor de ramen als je ze open schuift. Houd met de aanschaf van de gordijnen hier natuurlijk wel rekening mee en neem bij het op meten, de lengte van de rails in plaats van het raam.

Als de kamer hoger is dan 3 meter is het verstandig om voor een dubbele plooi te gaan. Door de hoogte van het gordijn kan een enkele plooi zo ver weg vallen dat er onder aan het gordijn geen plooi meer te zien is.

Sommige stoffen kunnen verkleuren in de zon. Om deze stoffen mooi te houden is het verstandig de gordijnen te voorzien van een voering. Ook zorgt de voering er voor dat de gordijnen verduisterend worden. Bij welke stoffen het verstandig is deze te voeren kunnen ze je in de winkel adviseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *