goed matras

De keuze voor een goede matras

Na een dag hard werken moe naar bed gaan, maar de volgende dag je eigenlijk nog vermoeider voelen dan de avond ervoor? Rugklachten of onrustig slapen? Misschien zijn het wel de signalen dat je toe bent aan een nieuwe matras.

Een goede dag na een goede nacht

In de nacht doen we de energie op voor een nieuwe dag en wanneer we dan niet genoeg toe komen aan een ontspannen slaap, zal je dat smorgens direct merken. Een goede matras werkt hier zeker aan mee. Maar hoe maak je de keuze voor de juiste matras?

De keuze voor een matras

Er is geen standaard matras die voor iedereen geschikt is. De keuze van een matras is dan ook erg persoonlijk. Zo kan het voorkomen dat er in een tweepersoonsbed ook 2 verschillende mattrassen liggen. Eigenlijk hoort er bij ieder persoon een eigen matras. Waar je op kunt letten bij de aanschaf van een nieuwe matras is:

  • Let niet op het uiterlijk. Hier zie je niets meer van want er komt toch een hoeslaken over heen.
  • Let op het lig comfort. Ga liggen, liefst in verschillende houdingen, en probeer te luisteren naar je lichaam.
  • Zorg voor een goede ventilatie. We zweten immers allemaal snachts

Laat je vooral heel goed voorlichten. De verkoper van de matrassenzaak kan jou het beste advies geven.

Vele soorten matrassen

Matrassen zijn er dus in diverse soorten. En waarschijnlijk als we denken dat we het lijstje compleet hebben dan komen er volgende maand weer nieuwe bij. De ontwikkeling staat namelijk niet stil. Consumenten laten steeds meer hun stem horen en fabrikanten proberen matrassen nog meer aan te passen aan de behoefte van de consument.  Over het algemeen kunnen we nu kiezen uit een koudschuim matras, latex matras, pocketvering matras, binnenvering matras, traagschuim matras en polyether matras. Daarnaast is er ook nog veel verschil in diktes. Laat je dus goed voorlichten over welke matras bij jou past en geniet voortaan van een heerlijke nachtrust!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *