Houd je huis vliegen vrij

Vliegen in je huis is niet alleen zeer vervelend maar ook nog eens zeer onhygiënisch. Daarom geven wij je wat tips om deze vervelende beestjes buiten de deur te houden.

Bestrijd vliegen met een pesticide

Een pesticide oftewel insecticide wordt veel gebruikt als bestrijdingsmiddel. Het vervelende is allen dat het gif niet alleen dodelijk is voor vliegen maar kan ook schadelijk zijn voor mens en huisdier. Spuit het gif dus liever niet in een ruimte waar zicht mensen of huisdieren bevinden en lucht na gebruik de ruimte grondig.

Plak ze vast

Met zogenaamde kleeflinten kan je alle vliegen verzamelen op 1 plek. De linten zijn voorzien van een lijm waar de vlieg aan vast blijft plakken. Daarnaast is men zo verstandig geweest om het lint te voorzien van een stofje dat vliegen aantrekt. Zodra 1 vlieg vast zit trekken de lokstoffen (feromonen) van de gevangen vlieg andere vliegen in de buurt aan. Nadeel van deze kleeflinten is wel dat de vlieg niet direct dood is wat soms als wreed word bestempeld. Daarnaast ziet een slinger met vliegen er niet echt smakelijk uit.

Levende vliegenval

Vooral voor buiten is deze, zelf te maken, vliegenval ideaal. Overigens werkt hij niet alleen op vliegen maar ook ideaal bij wespen. De vliegenval is goedkoop en makkelijk te maken. Snijd een lege limonadefles doormidden en zet de bovenkant op zijn kop er in. Onder in de fles doe je een laagje limonadesiroop, of als je echt alleen voor de vliegen gaat, een plakje leverworst. De vliegende insecten kunnen de fles wel in, maar de uitgang niet meer vinden. Wel regelmatig verschonen want de inhoud kan op en duur gaan stinken.

Horren voor het raam

De meeste vliegen vinden hun weg naar binnen via openstaande ramen en deuren. Natuurlijk kun je gewoon de ramen en deuren dicht houden maar dit is zomers best wel warm en je wilt natuurlijk ook luchten. Voorkom dat de vliegen binnen komen door horren te plaatsen. Deze zijn veelal op maat te koop in de doe-het-zelf winkel en in verschillende soorten. Zo hebben we een hordeur wat ook echt functioneert als een deur of kunnen we alleen horrengaas voor het raam spannen. Wanneer je kiest voor fijnmazig horrengaas heb je de minste kans dat de vlieg alsnog zijn weg naar binnen vindt.

Vliegenlamp

Vliegen komen af op licht. Maak hier handig gebruik van door een UV-lamp oftewel insectenlamp te plaatsen. De lamp trekt de vliegen aan en elektrocuteert door middel van het rooster, de vlieg. De werking is echter wel afhankelijk van de grootte van de lamp. Helaas geld hierbij wel dat een duurdere lamp beter volstaat als een goedkope.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *