beddengoed slaapkamer

Hoe houd je het beddengoed mooi en fris?

Je hebt mooi nieuw beddengoed gekocht. De eerste nacht zal je ervaren wat een heerlijk luxe gevoel dit geeft. Maar hoe houd je het beddengoed mooi zodat je er nog heel veel nachten van kunt genieten? Nou zo dus!

Waar let je op bij de aankoop?

Het eerste waar je op zult letten is natuurlijk het motief. Lekker vrolijk met felle kleuren of een neutrale kleur voor de luxe uitstraling? Het moet in ieder geval bij jouw slaapkamer passen. Mar naast het motief is het ook van belang om even naar het was label te kijken. Kunnen je het beddengoed zelf wassen of moet het worden gestoomd. Na een dag hard werken de slaapkamer in komen en onder een schoon dekbed kunnen kruipen is heel belangrijk voor het ervaren van rust. Elke dag het beddengoed wassen is natuurlijk niet nodig maar het heeft wel regelmatig een wasbeurt nodig en daarbij is het toch wel gemakkelijk dat je dit zelf kunt doen.

Beddengoed wassen

Elke dag wassen is dus niet nodig, maar regelmatig raden we wel aan. Er gebeurt namelijk heel wat bij het wassen. Elke nacht verliezen we namelijk vocht, soms wel tot 2 liter per persoon. Ook huidschilvers en haren laten snachts los en nestelen zich graag in het beddengoed. Door jouw bed elke dag te luchten raak je al veel van deze onwenselijke objecten kwijt. Sla hier voor elke dag het dekbed terug. Wanneer het erg warm weer is zou je de slopen wat vaker kunnen verwisselen als je dekbedhoes. We verliezen immers veel vocht via ons hoofd. Mensen met een allergie tegen bijvoorbeeld stofmijt zullen waarschijnlijk de voorkeur er aan geven het beddengoed nog vaker te wassen.

Hoe vaak verschoon jij je bed?

Het fijnst is het toch wel om elke week even het bed te verschonen. Lakens eraf, slopen eraf en fris in de wasmachine. Buiten het feit dat het alle onprettigheden dood en verwijdert, geeft het ook een zalig gevoel om onder een schoon dekbed te kruipen. De lucht van wasmiddel geeft de meeste mensen een ongekend gevoel van luxe, heerlijk toch!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *