Hoe kies je een passende tafel voor het huis?

Hoe kies je een passende tafel voor het huis?

Van alle meubilair, is een tafel iets dat onmisbaar is in een woning, kantoorruimte of zelfs in een winkel. Je gebruikt dagelijks, en zeker meerdere keren per dag een tafel. Als het is om iets erop te zetten, om te eten of om erop te werken. Door de jaren heen zijn er dan ook steeds nieuwere modellen en soorten tafels ontworpen. Ook zijn er tafels van verschillende materialen, zoals hout, plastiek, metaal en zelfs stenen tafels voor de tuin.

Aangezien online shoppen steeds toeneemt, zijn er ook tal van online shops die tafels te bieden hebben. Het leuke hiervan is dat je niet alleen prijzen, maar ook stijlen, kleuren en andere aspecten op een gemakkelijke manier met elkaar kunt vergelijken. Zo is Table Du Sud een webshop die haar klanten maatwerk aanbiedt. Ben je op zoek naar een tafel of ander meubilair, neem dan ook een kijkje op luminablog.nl om erachter te komen wat andere klanten vonden van hun gekochte tafels. Vonden zij het personeel vriendelijk? Had de tafel de gewenste hoogte?

Welke soorten tafels zijn er?

Een tafel bestaat uit een tafelblad aan de bovenzijde. Dit kan verschillende vormen hebben, rond, ovaal, rechthoekig, vierkantig of zelfs driehoekig. In de meeste gevallen wordt het blad ondersteund door poten. Ook deze kunnen van vorm verschillen. Het oorspronkelijk doel van een tafel is dat het een hulpmiddel is om de activiteiten van de mens te vergemakkelijken. Daarom zijn er tafels in vele soorten. Zo bestaat de bekende eettafel, die meestal in de keuken of eetkamer staan. Daarnaast zijn er salontafels, die vaak genoeg wat lager zijn. We kennen verder ook de bijzettafeltjes die veelal gebruikt worden om bijvoorbeeld een glas, telefoon of boek op te zetten. Deze staan soms ook in de slaapkamer naast het bed. In de tuin zijn er meestal picknicktafels. Deze zijn meestal van hout of plastic en hebben soms gemonteerde stoelen erbij. Erg handig om met z’n allen gezellig te picknicken in een openbare ruimte. Er zijn verder nog tafels voor werkruimten, denk maar aan grote vergadertafels of de conferentietafels. Ook in openbaar vervoer vind je tafels, bijvoorbeeld tafels die gebruikt worden in de trein of de opklapbare tafeltjes in het vliegtuig.

Tips voor het kiezen van de juiste tafels

Omdat er zoveel vormen en stijlen zijn van tafels is het soms moeilijk om de geschikte tafel uit te kiezen. Om je een beetje op weg te helpen worden er enkele tips opgesomd:

  1.     Kies een thema voor het inrichten van jouw ruimte. Moet het traditioneel zijn of juist modern?
  2.     Ga na wat jouw behoefte is. Wat is de praktische reden waarom je een nieuwe tafel moet kopen?
  3.     Bekijk de ruimte waar de tafel komt te staan en ga na als het erin past, gelet op de grootte, vorm en stijl.
  4.     Ga na waarvan het tafelblad gemaakt moet zijn, een houten blad, glas, laminaat of aluminium.
  5.     Ga na welke vorm de tafel moet hebben.
  6.     Bereken hoeveel mensen gebruik moeten maken van de tafel. Op basis hiervan kun je dan ook inspelen op de vorm en locatie van plaatsing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *