Het beste voor uw tuin

Het beste voor uw tuin

Tuinmeubilair wordt ook wel terrasmeubilair genoemd. Het is een type meubel dat speciaal is ontworpen voor buitengebruik. Het is gemaakt van weerbestendig materiaal zoals aluminium dat roestbestendig is of van plastic. Met tuinmeubilair wordt het unieke van een huis uitgebreid naar de buitenruimte bijvoorbeeld in de achtertuin of op uw balkon. Een ligstoel of een buitenbank in de buitenruimte biedt de mogelijkheid om het woonkamer gevoel ook buiten te hebben met tegelijkertijd veel frisse lucht. Overal in Nederland zijn er winkels zat waar tuinmeubelen verkocht worden. Tuinmeubelen zijn te vinden in winkels, maar voor het gemak kan men ook online tuinmeubelen kopen en de reviews bekijken alvorens een besluit te nemen bij welke winkel u zult kopen.

Tuinmeubelen gemaakt van verschillende materialen

Tuinmeubilair is te verkrijgen in 3 verschillende soorten materialen. Afhankelijk van het beoogde gebruik en het klimaat, waarin zo een meubilair zich zal bevinden, kan er gekozen worden welk soort materiaal het best geschikt is om te plaatsen in zo een ruimte. Ze zijn te verkrijgen in rotan, hout en synthetisch materiaal. Rotan meubilair is gemaakt van een dunne rietsoort die groeit rond grote bomen in tropische bossen. Het wordt in dunne reepjes gesneden, zodat het materiaal in verschillende patronen kan worden verweven, waardoor de sterke binnenkern tot rieten kan worden verwerkt. Deze techniek wordt al eeuwenlang gebruikt om gevlochten rotan meubelen te maken. Rotan is erg duurzaam. Het kan worden behandeld met vlekken en verf, wat betekent dat het verkrijgbaar is in een breed scala aan kleuren en stijlen. Voor houten tuinmeubilair worden de houtsoorten acacia en eucalyptus vaak gebruikt. Deze houtsoorten zijn duurzaam en goed bestendig tegen weersinvloeden. Om houten meubilair nog duurzamer te maken wordt het doorbehandeld met meerdere lange semi-transparante houtbeits. Tuinmeubilair gemaakt van synthetisch materiaal zoals plastic, metaal en glas geven niet de natuurlijke uitstraling, die rotan of hout kan bieden, maar ze hebben nog meer voordelen in de zin dat de meeste synthetische materialen weinig tot geen nazorg nodig hebben.

Waarop letten bij het kopen van tuinmeubelen

Er zijn 4 categorieën waarop men moet letten bij het kopen van tuinmeubelen. De eerste categorie is het thema van de tuin. Zelfs de eenvoudigste tuin moet een thema hebben om het tot een mooi geheel te maken. Bijvoorbeeld bij een thema van tropisch regenbos passen de houten en ook de rotan tuinmeubelen goed bij dit thema. De tweede categorie is de grootte van de tuin. Het is belangrijk dat er ervoor wordt gezorgd dat de grootte van de tuinmeubelen niet de hele tuin overmeestert. De derde categorie is het type materiaal. Het is belangrijk te weten welk type materiaal bestendig is tegen het weer buitenshuis zonder in te boeten aan comfort en stijl. Bepaal bij het kopen van tuinmeubelen hoe deze stukken zullen worden gebruikt en hoe vaak ze zullen worden blootgesteld aan verschillende weersomstandigheden. Er zijn ook goede manieren om afhankelijk van het materiaal, de meubels te verzorgen of te onderhouden. Als laatste categorie is natuurlijk het budget. Koop een tuinmeubel die past bij uw budget en ook bijdraagt bij het onderhouden van de meubelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *