Van energiecontract veranderen

Van energiecontract veranderen

Gebruikt u energie? Dan heeft u een energiecontract. En meestal bent u het zelf die de energieleverancier kiest. Als u hulp nodig heeft, bestaan er ook onafhankelijke gespecialiseerde instanties die u advies geven over de goedkoopste energieleverancier. Zij zijn dus altijd op de hoogte van de laatste promoties en kortingen, en daar kan u baat bij hebben. Of stel dat u gaat verhuizen, wat kan u dan doen? De eerste optie is uw huidig energiecontract mee verhuizen naar een nieuw adres via een energieovernamedocument. Een tweede optie is hulp inschakelen en kijken of er een goedkoper alternatief bestaat.

U moet een energiecontract afsluiten

Hebt u geen contract? Dan is het simpel: dan mag u geen energie verbruiken. Wilt u graag een nieuwe aansluiting voor gas en/of elektriciteit voor bijvoorbeeld een nieuwe woning? Dan bent u verplicht een energiecontract af te sluiten. Vanaf dit energiecontract in orde is, kan uw aansluiting in orde worden gebracht.

Wilt u graag van contract veranderen?

Dit is makkelijker dan u denkt! U sluit dan een contract af met een nieuwe energieleverancier en de rest wordt voor u geregeld door de oude energieleverancier. Deze samenwerking wordt beëindigd en u ontvangt een slotfactuur.

Ik wil mijn energiecontract stopzetten

Er zijn verschillende redenen waarom u een contract graag wilt stopzetten. Denk maar aan een verhuizing naar een andere regio (bijvoorbeeld het buitenland), een woning waar geen aparte meter beschikbaar is of een samenwoning (om een dubbel contract te vermijden). Bij deze gebeurtenissen kan het voorkomen dat het contract stopgezet moet worden. Hiervoor vult u een energieovernamedocument in om te bezorgen aan uw huidige energieleverancier. Ook dan krijgt u een slotfactuur. Bij een verandering van leverancier of verhuizing is het niet de bedoeling dat u uw contract eerst stopzet.

Wat doe ik na een verhuizing?

U gaat verhuizen? Dan is het mogelijk dat u uw energiecontract gewoon overneemt naar uw nieuwe woonst, indien u tevreden bent. Bent u niet tevreden en wilt u veranderen? Dan is het belangrijk dat u uw energieleverancier tijdig verwittigt van de gebeurtenissen. Zij vragen u hoogstwaarschijnlijk naar de huidige meterstanden in uw huidige woonst. Ook hiervoor gebruikt u het energieovernamedocument. Dit is een algemeen document waar elke leverancier mee werkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *