goedkope badkamer

4 tips voor een goedkope badkamer

De badkamer is een ruimte die we in huis snel vergeten. We lopen er smorgens in als we nog half slapen en savonds voor we naar bed gaan, kijken we ook niet echt meer wat voor kleur tegels we hebben. Toch kunnen we er niet om heen dat wanneer de badkamer de juiste uitstraling heeft, we ons een stuk prettiger voelen in deze ruimte. Maar moet de badkamer dan echt grondig verbouwd worden? Nee, met een paar simpele trucjes tover je de badkamer zo om tot een gezellige ruimte!

Kies de juiste verlichting

Met verlichting kun je heel veel. Kies je voor een strakke plafondlamp met een helder licht, of juist een romantische lamp met geel licht? Je zult zien dat de keuze van de lamp ook meteen de sfeer bepaalt. Buiten de plafond lamp om kunnen we ook naar de verlichting bij de spiegel kijken. Wat dacht je van een dimbare lamp? Wat feller als je wilt scheren of make-up op doen en gedimd als je heerlijk een rustgevend bad neemt. Daarnaast kun je natuurlijk ook werken met kaarsen en kandelaars om een romantische sfeer neer te zetten als jij uitgebreid in bad gaat. Om licht in je badkamer te creëren is een groot raam ook onmisbaar. Een raam gemaakt van hr glas kan naast extra lichtinval ook warmtestraling reflecteren waardoor de warmte binnen blijft. 

Een likje verf

Met een likje verf op de muur is de badkamer meteen niet meer zo wit. Kies voor een lichtgrijze tint om een luxe uitstraling te geven bijvoorbeeld. Gebruik liefst geen donkere kleuren op de muur. Over het algemeen is een badkamer niet al te groot en donkere kleuren maken dat de ruimte kleiner oogt. Of kies eens een gedurfde, gele kleur voor een zonnige uitstraling.

Schone voegen

De voegen tussen de tegels worden in de loop der tijd donkerder en viezer. Je hoeft niet meteen alle tegels eruit te slopen, alleen de voegen schoonmaken geeft al een heel ander gezicht. Er zijn op de markt heel veel producten die je hierbij kunnen helpen. Het is even een werkje maar het resultaat mag er daarna ook zijn.

Extra bergruimte

Als je wat ruimte over hebt, schroef dan eens wat planken tegen de muur. Tegenwoordig is er zoveel keus in schappen dat er altijd wel iets is wat in de badkamer past. Glas, hout, je kunt het zo gek niet bedenken. Handig voor extra opbergruimte maar ook ideaal om wat spulletjes op te zetten als kaarsen, mandjes of misschien wel een leuk Boeddha beeld. Direct een ander gezicht met een kleine aanpassing!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *