Met de juiste materialen verbouw je de zolder tot riante slaapkamer

Met de juiste materialen verbouw je de zolder tot riante slaapkamer

Je zolder hoeft geen ruimte te zijn die je alleen gebruikt als opslagruimte. Het is een plek in huis die je veel mogelijkheden biedt. Je kunt hem bijvoorbeeld verbouwen tot riante slaapkamer. In de rest van het huis ontstaat dan ook meer ruimte en het leidt vaak tot een waardevermeerdering van je woning. Met een goed doordacht plan, een mooi ontwerp en de juiste materialen kun je deze klus zelf aanpakken. Het isoleren en afwerken van de ruimte zijn de belangrijkste maatregelen die je hierbij moet treffen. Vertrouw hiervoor op materiaal van goede kwaliteit zoals houten balken en multiplex platen.

Duurzame constructie

Als je extra woonruimte op zolder creëert, bekijk dan eerst hoe het met het dak is gesteld. Vertoont het dak misschien verborgen gebreken, zoals rotting, lekkage of constructiefouten? Dit soort gebreken moet je niet verwaarlozen. Je kunt ze verhelpen met houten balken. Door te kiezen voor balken van hardhout kies je voor een oplossing met een lange levensduur. Ze zijn zeer sterk en zijn er in uiteenlopende lengte- en diktematen. En is het dak goed geïsoleerd? Meestal verdwijnt daar de meeste warmte in huis. Goede isolatie gaat kou tegen en dat scheelt behoorlijk in je stookkosten. Woningen met schuine daken worden veelal van binnenuit geïsoleerd. Bij oude(re) huizen wordt isolatiemateriaal meestal aangebracht tussen de spantenstructuur. Dit is de constructie die het dak ondersteunt. Vaak is glaswol een goede optie, omdat dit materiaal gemakkelijk op maat kan worden gesneden. In sommige gevallen is het aan te raden om een extra raamwerk van hout te maken om de isolatie goed op z’n plek te houden. Ook kan hier de afwerking aan worden bevestigd. Daarvoor zijn er diverse mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor multiplex platen.

Duurzame constructie

Flexibel en sterk

Multiplex is als het ware een opeenstapeling van meerdere houtfineerlagen die met een oersterke constructielijm met elkaar zijn verlijmd. Samen vormen ze één groot en stevig geheel. Multiplex platen hebben verschillende voordelige eigenschappen. Ze zijn erg sterk en weerbaar maar toch flexibel en gemakkelijk te bewerken en te installeren. Ze zijn veel beter bestand tegen invloeden van buitenaf dan gewone planken. Dat is een van de redenen waarom ze prima geschikt zijn als afwerking van de zolder. Ook zijn multiplex platen een goede investering omdat die uitermate goed isoleren tegen geluid en koude. Je hebt bovendien de keuze uit vele soorten met elk zijn eigen structuur en uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan Frans Grenen of Pools Grenen Multiplex. Ook multiplex platen van berkenhout zijn enorm populair. Ze hebben een fraaie houtlook en zijn er in vele diktes en afmetingen. Al deze eigenschappen maken multiplex platen tot het ideale materiaal om je zolder snel en relatief eenvoudig om te toveren tot een heerlijke plek om te slapen.

Kwaliteitsproducten

Heb jij jouw verbouwingsplannen voor de zolder ook al helemaal uitgestippeld en wil je multiplex platen en houten balken kopen? Je vindt deze materialen en alle andere benodigdheden zoals bevestigingsmateriaal, verf en olie bij Houthandelonline.nl. Deze Nederlandse onderneming levert haar kwaliteitsproducten rechtstreeks vanaf de leverancier en dat scheelt aanzienlijk in prijs. Houthandelonline.nl levert jouw bestelling ook op ieder gewenst adres in België.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *