aandachtspunten verhuizen

Handige aandachtspunten bij een verhuizing

Wanneer je gaat verhuizen moet je aan enorm veel dingen denken. Het is niet gek als de stress toeslaat naar mate het moment dichterbij komt. Van verschillende lezers en uit eigen ervaring hebben we 10 handige tips samengesteld om te delen. Een gemiddeld persoon verhuist 6 tot 7 keer in zijn leven. Het is dan prettig om het dan allemaal zo vloeiend mogelijk te laten verlopen. We hopen dat de hieronder beschreven punten hierbij kunnen helpen:

  1. Wanneer je verhuist begin dan ruim van te voren met het kopen van verhuisdozen. Spreek met jezelf bijvoorbeeld af om iedere dag één doos in te pakken. Zo spreidt je het zware werk over een langere periode
  2. Verhuis bij voorkeur niet in de zomer. Het is dan erg warm om alle spullen te sjouwen. Vergeet ook niet op tijd vrienden en familie in te lichten om hen te vragen of ze bereid zijn een handje te helpen.
  3. Energie en abonnementen op tijd omzetten of veranderen. Vooral voor energie geldt dat dit ook een moment kan zijn om de kosten terug te schroeven. Is je contract afgelopen en verlengd tegen de slaperstarieven dan kan er vaak veel bespaard worden. Bovendien hoeft er dan ook geen opzegboete betaald te worden. Bron: http://www.goedkoopsteenergieleverancier.org/overstappen/opzegboete/
  4. Houd medicijnen en de EHBO doos bij de hand in een aparte doos. Bij verhuizingen zijn er vaak kleine ongelukjes. Vergeet ook niet de doosjes met plakband te dichten zodat het zich niet door de hele doos verspreid.
  5. Maak verhuiskaartjes op tijd en doe deze vantevoren op de post naar vrienden en familie. Vergeet ook niet het nieuwe adres door te geven aan de dokter, tandarts en collega’s.
  6. Verpak kleding en gordijnen opgevouwen in een plastic zak in plaats van een doos. Het is makkelijker te dragen, eenvoudiger te vormen bij het transport en je kan ze daarna zo in de kast hangen.
  7. Glazen en servies kan je het beste in papier of kranten wikkelen. Net zoals bij de boodschappen plaats je zwaardere dingen onder. Vergeet ook niet om kleine handdoeken in de doos te stoppen tegen het botsen en schokken onderweg.
  8. Controleer afmetingen van meubels vantevoren. Zo komt je niet tot verrassingen te staan bij andere afmetingen van deuren of ramen. Zo kan je ook vooraf al bepaalde meubels uit elkaar halen en loopt de verhuizing op rolletjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *