Meubels beschermen tegen ongedierte.v1

Meubels beschermen tegen ongedierte

Ongedierte kan meubels op verschillende manieren aantasten. Denk bijvoorbeeld aan vliegen, die met zwarte stipjes hun uitwerpselen op meubels achter kunnen laten. Of wat te denken van houtworm? Houtworm graaft gangen door houten objecten, om zich op die manier te voeden. Deze gangen zijn te herkennen aan de kleine gaatjes, die hierbij in de houten constructies ontstaan. Gelukkig zijn er verschillende manieren, om meubels te beschermen tegen ongedierte. In dit artikel zetten we een aantal van deze mogelijkheden voor je op een rijtje.

Houd er rekening mee, dat veel van deze middelen preventief werken. Mocht je momenteel al te maken hebben met ongedierte in huis, dan is het verstandig deze eerst te (laten) bestrijden.

Houten meubels insmeren met beits tegen houtworm

Een van de manieren om houten meubels te beschermen tegen ongedierte, is het gebruik van beits. Houtworm is de larve van torren en kevers, die achtergelaten wordt in houten constructies. Torren en kevers zijn echter allergisch voor beits. De kans dat zij hun larven in een met beits ingesmeerd meubelstuk achterlaten is zodoende zeer klein. Beits is bij iedere bouwmarkt te krijgen en kan eenvoudig met een verfkwast op de meubels aangebracht worden. Doe dit altijd eerst op een onopvallende plek. Zo kun je controleren hoe het materiaal op het beits reageert. Het voorkomt dat je de meubels onnodig beschadigt!houtworm

Lokdoosjes in huis plaatsen tegen ongedierte

Naast het insmeren van houten meubels met beits, kun je lokdoosjes in huis plaatsen. Deze lokdoosjes trekken verschillende soorten ongedierte aan. Denk bijvoorbeeld aan lokdoosjes voor zilver- en papiervisjes, lokdoosjes voor mieren, enzovoorts. De kans dat meubels door het ongedierte wordt aangetast, neemt hierdoor af. Datzelfde geldt bijvoorbeeld voor de etenswaren die je in kartonnen verpakkingen in de kast hebt staan. Deze verpakkingen kunnen worden aangetast door de papiervisjes, door muizen, enzovoorts.

Professionele hulp inschakelen van ongediertebestrijders

Zowel voor het bestrijden van ongedierte als voor het preventief behandelen van je woning, kan de hulp van een professionele ongediertebestrijding wenselijk zijn. Ongediertebestrijders beschikken over verschillende hulpmiddelen om het ongedierte op een professionele wijze tegen te gaan. Zo is het onder meer mogelijk om ongedierte te bestrijden met hitte en kou. De kans dat het ongedierte terugkeert wordt hierdoor klein!

Vaak komen er veel meer ongediertesoorten voor binnen woningen, dan huishoudens op voorhand verwachten. Door je woning regelmatig te laten controleren op de aanwezigheid van ongedierte, neemt de kans op schade aan meubels af. Schakel een ongediertebestrijding bij jou in de buurt in, om je hierbij te laten helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *