buitenkeuken

Het hele jaar door genieten van jouw buitenkeuken

Misschien droom je er al wel heel lang over, dan wordt het nu echt tijd om je droom waar te maken! Zo’n mooie buitenkeuken waarin je samen kan koken met én voor het hele gezin. Wanneer het weer mooier weer wordt verplaats je meteen van je keuken in huis naar je buitenkeuken. Nog een voordeel, tijdens het koken in een buitenkeuken op een tuinfeest heb je niet het idee dat je er niet bij bent. Doordat je buiten staat te koken, komen mensen juist sneller bij jou staan voor de gezelligheid en je te helpen. Maar hoe richt je je buitenkeuken nou in? Dat vertellen wij jou in deze blog!

De beste plek voor de buitenkeuken

Even voor de duidelijkheid, met buitenkeuken bedoelen we niet alleen een barbecue. Nee, met een buitenkeuken denk je veel breder. Daarom is keuze voor de juiste plek in de tuin ook erg belangrijk. Het blijft natuurlijk Nederland, dus een buitenkeuken onder een overkapping plaatsen is een slim idee. Hierdoor kan je altijd genieten van je buitenkeuken, zelfs met slecht weer.

De inrichting

Wanneer je echt goed wilt uitpakken kan je van alles erbij maken om jouw buitenkeuken compleet te maken. Denk bijvoorbeeld aan een wasbak, een extra koelkast, speciaal bestek of misschien wel een bijpassende eethoek. Een eethoek bij een buitenkeuken zorgt ervoor dat je nog meer gezelligheid creëert. Zo kun je samen het eten voorbereiden en vervolgens gezellig lang tafelen als het eten op de BBQ ligt te garen.

Verlichting en verwarming

Niet geheel onbelangrijk is de verdere aankleding van jouw buitenkeuken. In Nederland hebben we niet het geluk dat het het hele jaar door warm en zonnig is, daarom moet je zelf voor wat verwarming zorgen. Schaf bijvoorbeeld een heater aan om warm te blijven tijdens het koken. Een kampvuur kan natuurlijk ook heel goed voor het geval je nog geen heater hebt. Daarnaast wil je natuurlijk niet in het donker staan, zorg daarom voor wat verlichting. Plaats bijvoorbeeld kleine lichtspotjes in jouw veranda of hang slingers op met lichtjes eraan. Dat straalt ook meteen gezelligheid uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *