nieuw bed

Een nieuw bed: welke keuzes maak je?

Vorige week hebben we onze zoon verhuisd naar zijn nieuwe studentenkamer. Hij had ook een nieuw bed nodig, dus daar zijn we naar op zoek gegaan. De voorkeur ging uit naar een eenpersoons boxspring. Dit omdat een boxspring minder ruimte in de kamer inneemt dan een gewoon bed, omdat er geen rand of board omheen zit. We hebben ons eerst hierin verdiept door op internet te kijken en te lezen, en zijn daarna naar een slaapwinkel gegaan voor een persoonlijk slaapadvies. Want hoewel er veel informatie beschikbaar was, en we ongeveer duidelijk hadden wat we zochten, wilden we toch de boxspring in de winkel kunnen uittesten.

De bodem van de boxspring

De bodem van de boxspring kan gevormd worden door een lattenbodem, deze veert ongeveer vijf cm mee. Of kan bestaan uit veren, die wel tot 15 cm meegeven. Verder bestaat de bodem uit een houten bak, waarop een schuimlaag ligt en waarover een stof wordt getrokken. De keuze aan kleuren is groot, zodat je er altijd wel een kunt vinden die past bij jouw interieur. Het middengedeelte heeft altijd een dubbeldoek, wat het schuiven van het matras tegen gaat. Wanneer dit zich toch voordoet, is dit eenvoudig op te lossen door een antislip matrasonderlegger te gebruiken. De poten van de boxspring zijn te verkrijgen in verschillende lengtes. Hierbij geldt wel: hoe hoger de poten zijn, hoe hoog ook de totale hoogte van de boxspring is. Een hogere boxspring maakt het in en uit bed stappen gemakkelijker. Verder hebben veel verkopers hebben ook eenpersoons boxsprings met een lengte van 210 cm of zelfs 2.20 cm in hun assortiment.

Elektrische bodem

Je kunt ook kiezen voor een elektrische eenpersoons boxspring, welke je met een afstandsbediening (bedraad of draadloos) kunt bedienen. Het hoofd- en voeteneind kun je onafhankelijk van elkaar verstellen. Hoe fijn is het dat je in de door jouw gekozen houding, een boek kunt lezen of TV kunt kijken? De elektrische boxspring heeft meestal een voetbeugel om het matras tijdens het verstellen, op zijn plaats te houden. Vaak wordt voor de elektrische boxspring een traagschuim matras aanbevolen.

Matrassen en toppers

Je kunt voor je eenpersoons boxspring vrijwel elk matras gebruiken. Het gaat erom welk jij het prettigst vindt liggen. Er zijn vele mogelijkheden. Zo zijn er bijvoorbeeld de Polyurthaan matrassen, waarbij keuze uit traagschuim of koudschuim. Verder kunnen je kiezen voor een binnenveringsmatras. Hierin zijn verschillende varianten zoals: het bonellvering matras en het pocketvering matras. En er zijn latex- en luchtmatrassen te koop. Er wordt vrijwel altijd aangeraden om ook een topmatras te gebruiken. Dit zorgt voor meer ondersteuning van het lichaam, en voor nog meer ligcomfort. Ook kun je hiervoor kiezen wanneer: je een net iets te hard matras hebt gekocht, of wanneer je huidige matras niet meer zo stevig is en er bijvoorbeeld een lichte kuil in zit. Door gebruik te maken van een topper gaat je matras (weer) een stuk langer mee, en ondersteunt het optimaal.

 

Bron: Designlife.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *