Een handige hobbykamer inrichten doe je zo

Een handige hobbykamer inrichten doe je zo

Wil je voor jezelf in huis een plek creëren waar je zonder gestoord te worden lekker kunt hobbyen? Een kamer die helemaal gewijd is aan je hobby is een plek waar je even helemaal tot jezelf kunt komen en genieten van een bezigheid die je leuk vindt. Echt een plek voor jou waar je omringd wordt door de dingen waar je energie van krijgt.
Je kunt een hobbykamer zo mooi of zo efficiënt inrichten als je zelf wilt. Ga je voor een “mancave” dan hoort daar een bar bij compleet met barkrukken, en wil je een hobbykamer inrichten om met modelbouwprojecten aan de slag te gaan dan kun je niet zonder opbergkasten en een werktafel. Wat voor soort hobbykamer je ook gaat inrichten, als je op deze punten let kun je elke kamer omtoveren tot de ideale hobbykamer.

1. Bedenk waar je jouw hobbykamer voor gaat gebruiken

Een geslaagd project begint met een goed plan, en dat is ook het geval als je een hobbykamer gaat inrichten. Ga er rustig voor zitten en bedenk wat voor hobbykamer je het liefste zou willen hebben. Bedenk daarna wat voor meubels je nodig hebt en hoe de inrichting er verder uitziet. Misschien wil je een gameroom maken en heb je daar een grote sofa voor nodig om met je vrienden te kunnen gamen, of juist een goed bureau met een gamestoel. Teken vervolgens een plattegrond om te kijken waar je al deze meubelen in de kamer zou willen plaatsen, dan kun je ook meteen zien of het gaat passen. 

2. Houdt rekening met bergruimte bij het inrichten van je hobbykamer 

Een hobby brengt vaak veel gereedschap en materialen met zich mee. Om al deze spullen op te kunnen bergen zodat het geen puinhoop wordt heb je voldoende bergruimte nodig. Ook hier geldt dat de hobby bepaalt wat voor bergruimte je moet inbouwen. Als je bijvoorbeeld van tekenen en schilderen houdt dan gebruik je papier wat je kreukvrij en plat wil bewaren. Jouw bergruimte zal dan onder andere bestaan uit ladekasten in allerlei maten. Zorg daarom dat je al in je planning rekening houdt met het plaatsen van kasten en andere bergruimten waar je al je spullen kwijt kunt. 

3. Installeer goede verlichting in je hobbykamer

Als je aan het hobbyen bent wil je kunnen zien wat je aan het doen bent. Ben je bijvoorbeeld bezig met modelbouw dan heb je te maken met hele kleine onderdelen die je goed moet kunnen zien. Om beter te kunnen werken kun je armaturen met LED-TL buizen boven je werktafel hangen, en koop nog wat losse spots en bureaulampen om een specifiek deel van je project goed te kunnen belichten. Ben je een mancave aan het inrichten dan wil je juist mooie sfeerverlichting die niet zou misstaan in een bruine kroeg. 

4. Ook een kleine hobbykamer kan een groots project worden

Heb je maar een kleine ruimte die je kunt gebruiken als kamer voor je hobby? Ook dan is het mogelijk om deze ruimte om te toveren tot een geweldige hobbykamer, als je de ruimte maar optimaal benut. Bij een kleine ruimte wil je vooral met bergruimte zoveel mogelijk de hoogte in om vloeroppervlak vrij te houden. Ook een tip is de werktafel opklapbaar te maken zodat je meer bewegingsvrijheid hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *