Hoe neem ik mijn hond veilig mee in de auto?

Hoe neem ik mijn hond veilig mee in de auto?

Je hond meenemen in de auto is iets wat iedere hondenbezitter doet. Samen lekker wandelen in het bos, aan zee of andere uitstapjes maken. Maar hoe neem je een hond nou veilig mee in de auto? Veiligheid staat voorop voor zowel de hond als alle mede passagiers en andere weggebruikers . Ondanks dat er geen echte regels zijn voor het vervoeren van huisdieren kun je wel een boete krijgen als blijkt dat de hond niet veilig vervoert word. Hij kan een gevaar zijn voor zichzelf en de andere inzittenden of weggebruikers. Er bestaan verschillende veiligheidssystemen om je hond veilig en comfortabel te vervoeren.

Veiligheidsgordels voor honden

Er zijn speciale hondengordels te koop die voornamelijk toepasbaar zijn op de wat grotere honden. De hond kan op de achterbank zitten en door de gordel zit hij veilig met nog redelijk wat bewegingsvrijheid. Een hondengordel gaat aan als een soort tuigje waarna deze eenvoudig aan het bestaande veiligheidsgordelsysteem van de auto wordt bevestigd. 

Transport benches voor veilig vervoer hond in auto

Een transport bench is ideaal voor het vervoeren van honden, vooral als deze niet te groot zijn. De bench zet je op de achterbank van de auto en maak je vast met een driepuntsgordel. Doordat de hond helemaal omringd is door de bench kan hij niet naar voren springen en bij een eventueel ongeval niet naar voren vallen. 

Hond veilig vervoeren in auto, gebruik een hondenrek

Je kunt de hond heel gemakkelijk in de kofferbak vervoeren, het enige nadeel is wel dat bij sommige auto’s de opening tussen de kofferbak en passagiersruimte te groot is. De hond zou vanuit de kofferbak op de achterbank of zelf nog verder naar voren kunnen springen. Een hondenrek is een scheidingswand van gaas en universeel verkrijgbaar of op maat gemaakt per automerk waardoor ze perfect in de auto passen. Ze worden heel gemakkelijk bevestigt met klemmen tussen het plafond en de vloer of achterbank.

Voorkom glijden hond in auto met antislipmat

Je hebt gekozen voor een veiligheidssysteem dat bij jouw situatie en hond past, maar het is ook heel belangrijk om na te denken over nog meer veiligheid en een stukje comfort voor de hond. Als de hond op de achterbank of in een bench zit kan hij in de bochten naar één kant glijden, wat zeer onaangenaam is. Een antislipmat biedt hier een goede uitkomst. Deze kun je op maat knippen en over de hele achterbank of op de bodem van de bench leggen.

Voor elke situatie is er een passend systeem waarmee jij je hond veilig en comfortabel kan vervoeren. Op naar nog meer leuke uitstapjes samen! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *