Een goede bureaustoel kopen? Hier moet je op letten!

Of het nu gaat om een simpele bureaustoel op de slaapkamers van de kinderen of een kwalitatieve bureaustoel die thuiswerken een stuk comfortabeler maakt, een goede bureaustoel is ook thuis een ware must. Wil je binnenkort een nieuwe bureaustoel kopen, maar weet je niet zo goed waar je op moet letten of waar deze aan moet voldoen? Wij zetten een aantal tips voor jou op een rijtje.

Ben je lang of juist wat kleiner?

Vaak wordt er bij bureaustoelen van een gemiddelde lengte uitgegaan. Wanneer je echter langer of korter dan het Nederlandse gemiddelde bent, bestaat de kans dat de stoel helemaal niet zo lekker zit. Voor een goede zithouding is het echter van essentieel belang dat je met beide voeten plat op de grond kunt staan. Hierbij moeten je knieën altijd de ideale hoek van 90 graden aannemen. Als je kleiner dan gemiddeld bent, doe je er goed aan om voor een verstelbare bureaustoel te kiezen. Zo kan je de bureaustoel op maat maken. Ideaal ook voor kinderen wanneer zij aan hun bureau huiswerk gaan maken. Lange mensen hebben het echter vaak wat lastiger. Zeker als ze zo lang zijn dat zelfs de hoogste stand ze nog niet in de juiste zithouding brengt. Dan is het verstandig om voor een stoel met zitdiepteverstelling te kiezen. Zo schuif je de stoel altijd in de juiste positie en geniet je altijd van een comfortabel zitcomfort.

Zware of lichte stoel?

Ook je eigen lichaamsgewicht speelt een belangrijke rol in je uiteindelijke keuze. Wanneer je zelf niet zo zwaar bent, kan een (te) zware stoel heel onprettig aanvoelen. Als je heen en weer beweegt, is de kans immers groot dat je veel meer kracht moet gebruiken. Dat is niet prettig. Als je zwaarder bent is het echter weer verstandig om voor een bureaustoel met meer gewicht te kiezen. Zo zorg je ervoor dat de verhouding in gewicht tussen gebruiker en stoel klopt.

Kantoorstoel

Hoe vaak gebruik je de bureaustoel?

Soms zien we dat een bureaustoel slechts incidenteel gebruikt wordt. Ook dan is zitcomfort natuurlijk van belang, maar het is niet essentieel. Je hoeft dan niet direct voor een kwalitatieve en vaak prijzige stoel te kiezen. Maar of je nu vaak of af en toe je bureaustoel gebruikt, het is voor iedereen verstandig om voor een ergonomische, verstelbare bureaustoel te kiezen. Een stoel die jou op het lijf is geschreven en de perfecte zithouding stimuleert. Zoek daarom naar een bureaustoel die alle drukpunten ondersteunt en het beste bij jouw lichaam past. Vraag eventueel om advies bij de leverancier, zodat je zeker bent van de hoogste kwaliteit.

Het design van je bureaustoel

Er wordt altijd veel aandacht aan goed zitten op kantoor besteed. Dit is dan ook van essentieel belang voor een gezonde werkhouding. Toch besteden we hierdoor minder aandacht aan het design en de uitstraling van de stoel. Begrijpelijk, maar is het design dan ook echt een stuk minder belangrijk? Voor het zitcomfort waarschijnlijk wel, maar voor de sfeer op kantoor (of in huis) wil het oog ook wat. Kies daarom niet alleen voor een bureaustoel die past bij je lichaam, maar ook eentje die past bij jouw smaak en kantoor- en/of wooninterieur. Zo sla je twee vliegen in één klap en geniet je van dé perfecte bureaustoel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *