Sauna

De ideale temperatuur van een infrarood sauna

De infrarood sauna is immens populair in ons land. Deze wordt niet alleen veelvuldig bezocht in de spa, maar wordt ook steeds vaker gewoon in huis geplaatst. Toch is niet iedereen van de helende werking van deze sauna op de hoogte. Vaak wordt dan ook de vraag: ‘wat is de ideale temperatuur van een infrarood sauna?’ gesteld. Deze vraag is niet eenvoudig te beantwoorden. Het is daarvoor eerst van belang dat we de werking van de sauna toelichten en de verschillende voordelen bespreken. Vervolgens proberen wij een goed antwoord te geven op deze vraag.

 

Werking van de infrarood sauna

Een infrarood sauna werkt heel anders dan een traditionele sauna. De sauna verspreidt geen echte warmtestralen, maar werkt via infrarood stralen. Hierdoor beschikt de sauna over diverse mogelijkheden. Waar je bij een traditionele sauna alleen voor heerlijke warmte kan kiezen, mag je bij de infrarood sauna ook van lagere temperaturen genieten. Zolang de stralen maar door kunnen dringen in de huid. Zo kan je ervoor kiezen om de saunadeur open te laten of dicht te houden om van meer warmte te genieten.

 

 

Geen last van extreme warmte

Er zijn heel veel mensen die moeite hebben met de extreme warmte van een gewone sauna. Bij www.saunakoning.nl krijgen ze vaak de vraag of een infrarood sauna of cabine dan de oplossing kan bieden. Ze willen wel van de voordelen van een sauna profiteren, maar geen last hebben van extreme warmte. Voor die mensen hebben we goed nieuws: de infraroodsauna is hier uitstekend geschikt voor. Je kunt de temperatuur immers zelf reguleren door de deur open of dicht te houden. De stralingswarmte heeft direct een therapeutische werking en daar hoeft de omgevingstemperatuur niet voor te stijgen.

Wil je juist wel genieten van de warmte en ben je bang dat de infrarood sauna dit niet kan bieden? Ook dan kunnen we jou geruststellen. Je kunt zelf de temperatuur reguleren. Wanneer je de sauna eerst even 10 minuten laat opwarmen, zal je beginnen met een temperatuur rond de 45 graden en eindigen met 65 graden. Zo raak je nog steeds voldoende afvalstoffen en calorieën kwijt en profiteer je van de infrarood stralen.

infraroodsauna

Voordelen van een infrarood sauna

Een bezoekje aan de infrarood sauna wordt vaak voorgeschreven bij mensen met gewrichts- of spierpijnen. De warmte van de infraroodstralen dringt tot in de diepste kern van de spieren en gewrichten door. Hierdoor werkt de warmte zeer verlichtend. Een infrarood cabine is daarmee ook een uitstekend middel voor mensen die te kampen hebben met reuma of artrose. Het biedt verlichting. Daarnaast zal je flink transpireren in de sauna, waardoor je een hoop afvalstoffen verliest. Hierdoor wordt het lichaam gereinigd en profiteer je van een hogere weerstand.

De ideale temperatuur

Nu we meer over de infrarood sauna te weten zijn gekomen, is het hoog tijd om antwoord te geven op die ene belangrijke vraag: wat is de ideale temperatuur van een infrarood sauna? Het is raadzaam om de sauna op een temperatuur tussen de 60 en 65 graden in te stellen. De warmtestralen kunnen onder invloed van deze temperaturen voor de volle 100% hun werk doen. Dit betekent echter niet dat de omgevingstemperatuur net zo hoog moet zijn. Deze mag gerust een stukje lager zijn. Dit doe je door bijvoorbeeld de deur open te laten staan. Dit bepaal je geheel naar eigen voorkeur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *