Meubels kopen beperkt budget

Meubels kopen met een beperkt budget? Zo pak je dat aan!

Al tijden zit het je niet lekker… de meubels zijn echt aan vervanging toe. Niet alleen omdat de kwaliteit opraakt, maar ook omdat je er een beetje op uitgekeken bent. Helaas beschikt niet iedereen over een spaarpotje om de meubels direct in één keer te vervangen. Een nieuw meubelstuk kost op zijn minst al gauw tientallen euro’s, laat staan als je meerdere meubelstukken wilt vervangen. Maar wat doe je als de meubels echt aan vervanging toe zijn en je budget beperkt blijft? Betekent dit dat je de tijd moet uitzingen en moet wachten tot je eindelijk het geld bij elkaar gespaard hebt? Dit is niet altijd mogelijk, wat doe je dan? Wij geven een aan aantal slimme tips om meubels te kopen met een beperkt budget.

Gebruik kortingscodes

Iedere winkel adverteert wel eens met scherpe prijzen, hoge kortingen of vouchers om extra korting op een aankoop te ontvangen. Hier kan je dankbaar gebruik van maken als je budget al niet zo breed is. Denk hierbij niet alleen aan bekende woonwinkels, maar ook bijvoorbeeld een kortingscode van Bol.com kan uitkomst bieden. Zij verkopen ook regelmatig meubelstukken en woonaccessoires. Lees daarom altijd allel folders goed door en vraag eventueel in je omgeving of zij ook bepaalde acties in de gaten willen houden. Zo kan je met korting mooie en nieuwe meubelstukken op de kop tikken. Dat scheelt je al gauw tientallen euro’s!kortingscode

Maak keuzes

Als je slechts over een beperkt budget beschikt, is het belangrijk om keuzes te maken. Bekijk de woning kritisch en ontdek welke meubelstukken écht op korte termijn vervangen moeten worden en bij welke items je nog even kunt wachten. Door kritisch naar de ruimte te kijken enkel te vervangen wat nu nodig is, hou je ruimte over om te sparen voor de resterende meubels. Zo kan je, ondanks het beperkte budget, toch alle meubels kopen die je wilde. Het duurt alleen wat langer om ze bij elkaar te verzamelen.

Vraag geld op speciale gelegenheden

“Wat wil je voor je verjaardag?” die vraag kent iedereen wel na aanloop van zijn of haar verjaardag. Meestal doe je het af met een simpele lach en de gedachte dat alleen een bezoekje al voldoende is. Vervolgens brengen de gasten ladingen chocola, bloemen en andere lekkernijen en hebbedingetjes mee. Zonde eigenlijk, want dat geld dat ze daarin investeren zou jij heel goed kunnen gebruiken. Wees daarom eerlijk en vertel dat je aan het sparen bent voor nieuwe meubels en dat je graag een envelopje met geld zou ontvangen. Iedere euro telt immers en zo loopt je spaargeld sneller op dan je denkt. Dankzij een voucher WoonExpress kan je zo alsnog jouw lievelingsmeubels op de kop tikken!

Kringloopwinkel

Lukt het je echt niet om op korte termijn genoeg geld bij elkaar te sparen en zijn je meubels wel aan vervanging toe? Breng dan eens een bezoekje aan de kringloopwinkel. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, vind je hier soms nog hele goede en mooie meubels. Nog een voordeel: retro is tegenwoordig helemaal in! Daarnaast kan je de meubels vaak met een beetje schuur- en verfwerk weer helemaal als nieuw maken. Bovendien kost het ook nog eens zeer weinig. Een fijne manier om snel aan ‘nieuwe’ meubels te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *