De 4 grootste voordelen van plafondlampen

Tijdens de zoektocht naar nieuwe lampen denk je waarschijnlijk niet direct aan een plafondlamp. Veel mensen associëren deze lampen nog steeds met oudbollige en verouderde armaturen. Lampen die je dikwijls bij je grootouders terug zag. Saai en degelijk zijn omschrijvingen die vaak worden toegepast. Niets is echter minder waar. Sterker nog: de plafonnière is weer helemaal terug van geweest. Door de vooruitstrevende wetenschap en de bijzondere ontwerpers van dit moment zien we dat plafondlampen steeds vaker in een modern en eigentijds jasje worden gestoken. Hierdoor is de plafondlamp niet langer meer een saaie vorm van verlichting, maar spreken we van een echt kunstwerk. Bekijk alle plafondlampen en vind zo snel de perfecte match!

Ben je nog niet helemaal overtuigd, maar wel benieuwd naar de verschillende mogelijkheden van deze lamp? Wij vertellen je meer over de 4 grootste voordelen van plafondlampen en de mogelijkheden die zij bieden binnen jouw interieur!

1.         Neemt weinig ruimte in beslag

Het vinden van de juiste verlichting in kleine woningen kan ontzettend lastig zijn. Vooral staande lampen kunnen enorm veel ruimte in beslag nemen. Ruimte die je liever wilt gebruiken voor functionele meubels. Daarnaast kan een laag plafond ook veel problemen opleveren. Vaak kiezen mensen er immers voor om hanglampen te gebruiken bij beperkte ruimte. Toch is ook dat niet altijd even verstandig, zeker niet bij een laag plafond. Plafondlampen zijn daarentegen geschikt voor iedere woning. Ze nemen weinig tot geen ruimte in beslag.ronde plafondlamp

2.         Verkrijgbaar in diverse soorten

Plafondlampen zijn écht niet saai! Sinds bekende ontwerpers zich hebben gestort op het vernieuwen van de plafonnière zien we dat het ontwerp steeds moderner en verrassender is geworden. Hierdoor is het imago van de lamp compleet veranderd. Tegenwoordig geniet je van een ontzettend breed aanbod van plafondlampen. Van modern tot landelijk, de mogelijkheden zijn eindeloos!plafondlamp

3.         Betere lichtverspreiding

Plafondlampen kunnen gerekend worden tot de traditionele basisverlichting van een woning. Daarmee zijn ze in staat om grotere oppervlaktes in één keer te verlichten. Dit biedt veel voordelen voor de gebruiker. Het is hierbij bijvoorbeeld niet nodig om extra veel andere lampen in huis te halen. De basisverlichting is direct on-point dankzij de geweldige lichtverspreiding. Natuurlijk kun je het geheel wel afmaken met wat sfeer- of accentverlichting, het is echter niet noodzakelijk.

4.         Geschikt voor een modern en strak interieur

Vaak zien we dat lampen een strak interieur kunnen verstoren. De noodzaak van goede verlichting is algemeen bekend. Toch neemt dit niet weg dat het hinderlijk kan zijn als je met een specifiek doel een woning inricht. Plafondlampen kunnen daarentegen een modern en strak interieur versterken. Als je een woning binnenstapt zal je niet direct de aanwezigheid van de lampen opmerken. Daarnaast zijn ze verkrijgbaar in diverse stijlen, waardoor je deze perfect kunt laten aansluiten op jouw moderne interieur. Je kunt er ook voor kiezen om juist een ware eyecatcher op te hangen. Hiermee creëer je een speels contrast tegen de moderne uitstraling van de hedendaagse meubels. Bekijk op Directlampen.nl de verschillende mogelijkheden. Hier vind je tevens een breed aanbod van sfeerverlichting en diverse armaturen om jouw interieur compleet te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *