Zo geef je je tuin een geweldige make-over!

Zo geef je je tuin een geweldige make-over!

Droom jij bij interieurprogramma’s ook wel eens weg over de ideale tuin? Een fijne tuin hoeft niet veel te kosten! Of het nou zomer of winter is, een mooie tuin geeft altijd een fijn gevoel. Wat je budget ook is, er zijn altijd mogelijkheden om je tuin op te knappen. Hoog tijd om dus eens te bedenken wat je de komende tijd met de tuin gaat doen!

Tegels versus gras

Misschien ken je het begrip ‘tegelterreur’ wel. Veel mensen kiezen voor een onderhoudsarme tuin, vol met tegels. Zo’n grijze tuin is misschien wel makkelijk te onderhouden, maar een beetje kleur kan ook geen kwaad! Vervang je tegels voor gras en aanschouw hoe je tuin in de lente weer tot leven komt. Als je geen tijd hebt om het gras te onderhouden, maar wel een groene tuin wilt, kun je ook overwegen om voor kunstgras of grastapijt te gaan.

Voeg planten toe

Heb je momenteel niet genoeg budget tot je beschikking om te kiezen voor een volledig groene tuin? Ook met hier en daar wat groen kom je al een heel eind. Kies bijvoorbeeld voor plantenbakken en maak je tuin een stuk spannender met die ene plant of boom. Betonnen plantenbakken geven je tuin een moderne uitstraling, terwijl houten bakken juist voor een traditionele uitstraling zorgen.

Een nieuwe hangmat

Wil je met warm weer lekker van de zon genieten, maar zit je tuinset niet zo lekker meer? Een nieuwe loungeset is een flinke investering, maar kan het geld zeker waard zijn. Uiteraard hoef je je niet te beperken tot een tafel en wat stoelen of een bank eromheen. Wat dacht je van een hangmat of ligstoelen? Zo hoef je helemaal niet meer op vakantie naar een ver oord om tot rust te komen, maar kun je ook gewoon ontspannen in je eigen tuin. Ook het onderhouden van je tuinmeubelen is belangrijk, om te voorkomen dat je je spullen er na één winter niet meer goed uitzien. Zijn je meubels toch hun glans verloren? Dan is het een optie om ze opnieuw te beitsen.

Let op de details!

Met een nieuwe tuinset en een aantal planten kom je al een heel eind, maar vergeet ook de decoraties niet. Kies voor bloempotten, een vogelhuisje en breng je tuin elk seizoen in de juiste sfeer met een lampslinger. Ook kleine tafel- of vloerlampen kunnen sfeerverhogend werken. Als je je tuin niet gelijk helemaal wilt opknappen, kun je ook investeren in de kleine dingen. Kies bijvoorbeeld voor nieuwe sierkussens of zet wat nieuwe kaarsen neer.

Verbouw je eigen gewassen

Wat is er leuker dan groenten uit eigen tuin? Een eigen moestuin aanleggen is niet alleen leuk, maar ook nog eens gezond! Hoewel het handig is om een tuin te hebben met veel zonlicht, zijn er ook gewassen die met een beperkte hoeveelheid zon groeien. Het is ook zeker niet noodzakelijk om gelijk je tuin volledig om te ploegen, beginnen met een paar bakken is ook een prima mogelijkheid. Kies een aantal fruit- of groentesoorten die je lekker vindt en begin met zaaien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *