Hoe maak je gebruik van de ruimte van je studio?

Hoe maak je gebruik van de ruimte van je studio?

Als je voor het eerst in een studio gaat wonen, kan het lastig zijn om optimaal gebruik te maken van de ruimte. Studio’s zijn klein en bestaan uit één ruimte waar je eet, slaapt en leeft. De inrichting is dus erg belangrijk! Gelukkig zijn er een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden bij het inrichten van je studio.

Kleurgebruik

Hoewel je waarschijnlijk gelijk de catalogus van je favoriete meubelzaak wilt open slaan, kun je beter beginnen bij het absolute begin. Welke kleuren gebruik je voor je studio? Kies bij voorkeur voor lichte kleuren. Door gebruik te maken van lichte kleuren voor je muren en vloer ziet je woning er namelijk ruimer uit. Een vloer voor je woning lijkt namelijk zeer vanzelfsprekend, maar kan grote verschillen maken. Ga bijvoorbeeld voor laminaat of een PVC vloer. De keuze is eindeloos! 

Meubels

Meubels kopen is misschien wel één van de leukste aspecten aan het inrichten van je nieuwe studio! Kies je een hoogslaper of een boxspring? Welke kleur bank kies je? Hoewel je je studio helemaal naar smaak kunt inrichten, is het ook belangrijk om de efficiëntie van meubels mee te nemen. Kies bijvoorbeeld voor een bank die je kunt omtoveren tot slaapbank en houd een aantal klapstoelen achter de hand voor als er gasten op bezoek komen. Ook gordijnen lijken misschien niet iets waar je veel aandacht aan hoeft te besteden, maar zijn zeker wel belangrijk! Een goede belichting van je studio is essentieel, dus zorg ervoor dat je gordijnen hebt die overdag niet in de weg zitten, maar ’s avonds de ruimte goed verduisteren.

Verlichting

Het is belangrijk om je studio goed te belichten! Kies bij voorkeur voor een plafondlamp, zodat je de vloer vrij houdt voor meubels. Je kunt ook kiezen voor verschillende kleine lampen, zodat je de mogelijkheid hebt om slechts een deel van de kamer te verlichten. Dit is vooral handig als je gebruik wilt maken van scheidingswanden. Hoewel je studio waarschijnlijk uit één grote ruimte bestaat, heb je ook de mogelijkheid om de kamer op te delen in verschillende kamers. Zo scheid je bijvoorbeeld de slaapkamer van het zitgedeelte. Schaf gordijnen of een kamerverdeler aan, zodat de verschillende delen van je studio van elkaar gescheiden worden.

Opbergruimte

Hoewel je in je studio niet veel ruimte hebt, zul je toch op zoek moeten naar ruimte om al je spullen op te bergen. Een opgeruimde studio maakt namelijk een veel ruimere indruk. Opbergbakken zijn hiervoor ideaal. Deze kun je onder je bed plaatsen, zodat ze uit het zicht staan. Of kies voor een aantal planken waar je de meest essentiële zaken kunt uitstallen.

Tweedehandsspullen

Misschien is het verleidelijk om alles nieuw te kopen, maar dat hoeft zeker niet! Kijk eens op Marktplaats of bij de kringloop naar wat er allemaal beschikbaar is. Als je creatief bent, kun je nog aan de slag om het een en ander op te knappen. Zo heb je voor een laag bedrag toch een mooie inboedel bij elkaar gezocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *