Welke eetkamerstoelen passen bij mij?

Welke eetkamerstoelen passen bij mij?

De eettafel is misschien wel de belangrijkste plek in huis. Hier genieten jullie als gezin van elkaars aanwezigheid. Kan je genieten van geweldige spelletjesavonden met vrienden of gewoon lekker met een hapje en drankje genieten van de sfeer. Daar horen natuurlijk ook geschikte eetkamerstoelen bij. Als jouw eetkamerstoelen aan vervanging toe zijn, wil je natuurlijk dat deze bij je eettafel passen. Maar waar moet je eigenlijk op letten? Hoe weet je of een eetkamerstoel bij jou, je gezin en jouw woonstijl past? In dit artikel vertellen we waar je precies op moet letten om de juiste keuze te maken.

Eetkamerstoel met of zonder armleuningen?

Kies je voor eetkamerstoelen met armleuning of zonder? In beide gevallen zijn er voor- en nadelen te noemen. Deze keuze is dan ook heel persoonlijk. Wel is het belangrijk om op de hoogte van je eettafel te letten. Zo is een relatief lage eettafel vaak minder geschikt voor eetkamerstoelen met armleuningen, simpelweg omdat deze niet onder de tafel geschoven kunnen worden. Maar wat zijn precies de voordelen van een stoel met armleuningen? Wij zetten ze op een rijtje:

  • Een stoel met armleuningen biedt vooral heel veel comfort. Je kunt je armen heerlijk ontspannend laten rusten op de leuningen, waardoor het heerlijk vertoeven is als je heel wat uurtjes aan de tafel doorbrengt.
  • Gebruik je de stoelen vaak als er visite is? Worden ze regelmatig gebruikt om extra zitcomfort in de woonkamer te creëren? Dan zijn eetkamerstoelen met armleuning natuurlijk de perfecte keuze. Dit zit toch veel comfortabeler dan een simpel klapstoeltje!
  • Doordat je van een gezondere lichaamshouding geniet, zal je rug minder belast worden. Hierdoor ervaar je minder lichamelijke ongemakken als je langere tijd op de stoelen doorbrengt.

Een eetkamerstoel zonder armleuningen neemt logischerwijs een stuk minder ruimte in beslag. Bovendien kunnen ook deze stoelen zeer comfortabel zijn!

eetkamerstoel armleuningen

Wat voor stoel past goed bij mijn eettafel?

Natuurlijk is het wel van essentieel belang dat de stoelen ook daadwerkelijk bij jouw tafel passen. Maar wat voor stoelen passen precies bij de stijl van jouw tafel? Dit blijft uiteraard gewoon een kwestie van smaak. Wat jij mooi vindt, hoeft een ander natuurlijk niet mooi te vinden. Natuurlijk zijn er wel een aantal dingen waar je op kunt letten. Zo past bijna alles bij een houten tafel, maar zijn de combinaties bij andere tafels een stuk lastiger te maken.

Vind je het lastig om een keuze te maken? Neem dan een foto van jouw huidige tafel mee naar de winkel en vraag om advies aan het winkelpersoneel. Meestal kunnen zij jou goed op weg helpen. Natuurlijk is het dan wel belangrijk dat de stoelen ook daadwerkelijk onder de tafel passen, dus laat deze goed opmeten voordat je naar de winkel vertrekt.

Nieuwste trend: zet verschillende stoelen onder de tafel!

Lukt het je maar niet om een keuze te maken? Doe dit dan ook niet, maar zet verschillende stoelen rond jouw eettafel! Deze trend is de afgelopen jaren ontstaan en is bijna niet meer weg te denken uit onze woontrends. Hou je van een beetje speelsheid? Dan is deze trend zeker wat voor jou. Hierbij adviseren we wel om het bij één of hooguit twee kleuren te houden, zodat het niet te druk wordt aan tafel. Laat je creativiteit de vrije loop en geniet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *