nieuwe meubelen

Zo ben je nooit te veel geld kwijt aan nieuwe meubelen

Ga je binnenkort verhuizen, voor het eerst op jezelf wonen of is je huidige interieur echt aan vervanging toe? Dan staat het kopen van nieuwe meubelen waarschijnlijk hoog op je prioriteitenlijstje. Toch kan het verbouwen, renoveren, kopen of huren een enorme aanslag zijn op je financiële reserves. Ook nog nieuwe meubelen kopen is dan ook al snel te veel gevraagd. Is er een manier om binnen jouw beperkte budget nog aan nieuwe meubelen te komen? Of ben je direct aangewezen op tweedehands artikelen? Natuurlijk niet! Voor vrijwel ieder budget zijn er wel nieuwe meubelen te vinden. Mits je natuurlijk weet waar je op moet letten én uiteraard realistisch blijft. Dankzij de volgende tips ben jij nooit te veel geld kwijt aan jouw nieuwe meubelen!

Maak gebruik van een vergelijkingswebsite

Als je nieuwe meubelen wilt kopen is het aan te raden om een vergelijkingswebsite in te schakelen. Zo vind je op BigShopper de mooiste producten en kan je eenvoudig vergelijken op welke website je het voordeligst uit bent. Dit scheelt je een hoop uitzoekwerk en bovenal heel veel geld.

De prijzen voor nieuwe meubelen zijn soms enorm uiteenlopend. Zelfs voor hetzelfde meubelstuk betaal je bij de ene aanbieder soms tientallen euro extra. Je hoeft maar net op een mooie korting te stuiten en je kan een stuk goedkoper uit zijn. Het loont daarom altijd om jouw meest favoriete meubelstukken in een vergelijkingswebsite in te voeren. Wellicht word je verrast door de prijzen.

Maak gebruik van een vergelijkingswebsite

Hou de concurrentie in de gaten

Het aanbod in meubelen en andere woonartikelen groeit ieder jaar gestaag. Hierdoor is er ook veel concurrentie. Dit merk je onder andere in de prijzen. Zo zien we dat de prijzen online heel transparant zijn. Aanbieders durven simpelweg niet meer te vragen voor hun producten omdat ze hiermee hun goede positie op de markt verspillen. Bovendien zien we dat als één bedrijf de prijzen omlaag gooit, de rest volgt. Als dit niet gebeurt of als je gewoon een winkel bezoekt, kan je altijd nog aangeven dat de prijs elders veel lager is. In de meeste gevallen kan je dezelfde meubels dan voor een nóg lagere prijs meenemen. Wel zo prettig die felle concurrentiestrijd!

Kies voor goedkope meubelwinkels

Nieuwe meubels kopen kan je zo duur maken als jezelf wilt. Zo zijn er meubelzaken waar je al gauw een paar duizend euro kwijt bent voor een bank, maar kan je ook een soortgelijke bank in een budgetwinkel voor nog geen 500 euro vinden. Natuurlijk zijn dat alsnog grote prijzen, maar het verschil is verbazingwekkend. Als je slim aankopen doet en vergelijkt kan je tientallen tot honderden euro’s per meubelstuk besparen. Zo blijf je goed binnen je budget.

Natuurlijk moet je wel in je achterhoofd houden dat goedkopere meubels meestal minder lang meegaan dan duurdere meubelen. Als je echter op de korte termijn aan nieuwe meubels mot komen en je budget is niet toereikend genoeg, kan dit de beste oplossing zijn. In de jaren daarna kan je op je gemakje sparen voor wat duurdere meubels, maar zo kan je in elk geval de komende jaren vooruit. Bovendien zijn er ook genoeg goedkope meubelwinkels die ook meubels van prima kwaliteit verkopen. Door goed research te doen, beschik jij al gauw over de mooiste meubels tegen de beste prijskwaliteitsverhouding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *