Klussen met steigerhout

Klussen met steigerhout, makkelijk gemaakt

‘Dat kan mooier.’ Of ‘Deze zou net iets beter passen als…’. Allemaal gedachten die je soms te binnen schieten, als je kijkt naar steigerhouten meubelen. Hier kun je gelijk in hebben. Want meubels op maat staan (en zitten!) altijd beter. Ze passen precies in de gewenste hoek, sluiten aan op de interieurstijl en zijn ook nog eens voordeliger dan designmeubelen. Bovendien geeft het meubel dat je zelf gemaakt hebt enorme voldoening, jaar in jaar uit. Reden genoeg om je eens goed te verdiepen.

Zelf een steigerhouten bed maken

Het meest logische doe-het-zelfproject om mee te beginnen, is een bed. Want dit project bestaat uit slechts drie belangrijke delen. Namelijk het maken van de frame van het bed, het installeren van de lattenbodem(s) en het afwerken van het hout. Ook kun je natuurlijk zelf de lattenbodem maken, uit verschillende dunne latten. Een fraaie optie is ook een houten achterkant aan het hoofdeinde. Hierin kun je een hart, dier, woord of zelfs een uitsparing voor bedlampjes maken. Voor kinderen is een stoere hoogslaper met daaronder een bureau geweldig, zoals deze steigerhouten kinderbedden.

Hulp voor meer ingewikkelde meubelen

Bij ingewikkeldere meubelen heb je meer expertise en speciale toebehoren nodig. Loungesets, banken of schuifdeuren vragen om hoogwaardige schroeven, (deur)beslag en beitels, reinigers en coating voor de afwerking. Bij een bank of stoel staat de rugleuning doorgaans in een hoek, waarvoor je specifiek op maat gemaakte planken nodig hebt. Wil je zelf steigerhouten meubelen maken, kies dan dus voor professionele producten en adviezen van ervaren specialisten.

Hulp voor meer ingewikkelde meubelen

Doe-het-zelf, door een ander

Heb je een geweldig idee voor een meubel, maar heb je niet de technische vaardigheden? Of ontbreekt het simpelweg aan tijd en zin? Zelfs dan is een zelfgemaakt meubel van steigerhout nog haalbaar. Lever je tekening simpelweg in bij een technische vakman zoals VanLonden.com, dan wordt het perfect voor je gemaakt. Je profiteert dan van deskundig advies en de jarenlange ervaring in het bouwen van steigerhouten meubelen. Met hierbij natuurlijk voordelig geprijsd hout en bouwmaterialen. Het resultaat is dan precies wat je wenst: je eigen professioneel afgewerkte meubel op maat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *