Wat zijn de voor- en nadelen van een polyester plantenbak

Wat zijn de voor- en nadelen van een polyester plantenbak?

Steeds vaker zien we grote polyester plantenbakken van Godu-tuin.nl in de Nederlandse tuinen staan. Veel mensen sluiten de polyester plantenbak in hun hart en laten deze niet zo snel meer gaan. En terecht! Polyester is een ontzettend sterk en mooi materiaal en biedt talloze voordelen. Hierdoor zijn deze polyester met recht ontzettend populair. Bovendien maken ze de tuin helemaal af door hun geweldige uitstraling. Overweeg jij om polyester plantenbakken buiten te zetten? Maar twijfel je nog enorm? Wij zetten de voor- en nadelen van deze plantenbakken voor jou op een rijtje, zo wordt de beslissing (hopelijk) een stuk eenvoudiger!

Polyester bakken buiten: ze hoeven nooit meer naar binnen!

Als je polyester bakken buiten wilt zetten, ben je waarschijnlijk direct benieuwd of deze bakken het gehele jaar door in de buitenlucht mogen blijven staan. Er zijn immers plantenbakken bekend die in de winters naar binnen gehaald moeten worden. Dat is natuurlijk ontzettend onhandig, zeker als je winterharde planten gebruikt. Bij polyester plantenbakken is dit gelukkig niet het geval. Doordat ze vrijwel geen vocht op kunnen nemen, is het niet mogelijk om door vrieskou kapot te vriezen. Hierdoor hoeven ze nooit meer naar binnen verplaatst te worden.

polyster plantenbak buiten

Ontzettend licht

Je zal het misschien niet direct zeggen, maar polyester is een ontzettend licht materiaal. Hierdoor zijn zelfs de meest grote polyester plantenbakken eenvoudig te verplaatsen. Gelukkig hoef je niet bang te zijn dat je mooie plantenbakken snel gestolen worden of dat deze met elk zuchtje wind omwaait, want eenmaal gevuld met potgrond zal deze nog steeds amper te tillen zijn. Het voordeel is wel dat je bij aankoop de plantenbakken super goed kan vervoeren. Dat scheelt toch een hoop stress en pijn aan de rug!

Grote polyester plantenbakken: door en door gekleurd

Vind jij het ook altijd zo zonde als je plantenbak een beschadiging oploopt en er direct kleurverschil te zien is? Dit is met grote polyester plantenbakken gelukkig verleden tijd. Polyester beschikt over fijne eigenschappen waardoor de bak door en door gekleurd zal zijn. Zelfs bij een beschadiging, zal een kleurverschil niet zo gemakkelijk optreden. De kern bevat immers dezelfde kleur als de buitenkant.

polyester_plantenbak kleur zwart

Ontzettend veelzijdig

Polyester plantenbakken zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten. Van groot tot klein, van kleurrijk tot een neutrale kleur, werkelijk alles is mogelijk. Hierdoor is er altijd wel een plantenbak die binnen jouw tuininterieur past. Bovendien is door het lichte gewicht van de bak geen enkele maat te groot. Zelfs de gekste formaten zijn verkrijgbaar. Hierdoor kan je de tuin geheel naar eigen wens inrichten.

Grootste nadeel: polyester bakken prijzen

Ben je benieuwd naar de polyester bakken prijzen? Dan is de kans groot dat je even schrikt. Polyester plantenbakken zijn immers niet goedkoop. Dit is dan ook tegelijkertijd het grootste nadeel van deze bakken. Bedenk echter wel goed dat deze bakken tegen een stootje kunnen en over een zeer lange levensduur beschikken. Hier is de prijs dan ook naar. Bovendien kunnen ze de tuin een gehele nieuwe uitstraling geven. Is de prijs dan ook echt een nadeel? Niet per se, niet als je graag wat geld over hebt voor een geweldig tuininterieur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *