4 redenen om te kiezen voor verduisterende gordijnen

Wil je binnenkort nieuwe gordijnen kopen? Dan zal het je al vast opgevallen zijn hoeveel keuze er tegenwoordig is. Van plisségordijnen tot jaloezieën of zelfs vouwgordijnen, werkelijk alles is mogelijk. Als je eenmaal je keuze hebt gemaakt, ben je er natuurlijk nog lang niet. Kies je voor verduisterende vouwgordijnen of is dit niet nodig? Kies je voor een enkele of dubbele voering? Voor welk ophangsysteem kies je? De keuzes zijn eindeloos, zelfs als je weet voor welk soort gordijn je wilt kiezen. Vooral de keuze tussen verduisterende-, deels verduisterende- of helemaal geen verduisterende gordijnen vinden de meeste mensen heel moeilijk. Geldt dit ook voor jou? Wij geven 4 redenen om zeker voor verduisterende gordijnen te kiezen.

1.         Goede nachtrust

De belangrijkste reden om voor verduisterende gordijnen te kiezen, is het verbeteren van de nachtrust. De meeste mensen kiezen in de slaapkamer dan ook automatisch voor 100% verduisterende gordijnen. Dit komt de nachtrust zeker ten goede. Door de verduisterende kwaliteiten van het gordijn, houd je ieder zonnestraaltje buiten de kamer. Daarnaast kunnen ook de koplampen van auto’s of een hinderlijke lantaarnpaal voor de deur niet meer storen. Heerlijk genieten van een donkere kamer, dat wordt lekker slapen de komende nachten.

2.         Aangenamere temperatuur in de slaapkamer

Vorig jaar werden we getrakteerd op prachtig zomerweer. Veel mensen kwamen er toen achter dat hun huis nog niet geheel zomerproof was. De temperaturen in huis en ook de slaapkamers liepen flink op. Nachtenlang lag je zwetend naar het plafond te kijken. Een waaier of airco bood soms wat solaas, maar meestal kwam het de nachtrust allemaal niet ten goede. Wil jij dit de komende zomer voorkomen? Kies dan voor verduisterende gordijnen. Deze houden immers niet alleen het zonlicht buiten de deur, maar kunnen ook behoorlijk wat warmte buiten de deur houden. Zorg er wel voor dat je de gordijnen in de ochtend al gesloten houdt. Als je wacht tot de temperatuur buitenshuis oploopt, is de kans groot dat de gordijnen juist de warmte gaan vasthouden.

Donkergrijze-vouwgordijnen-keuken

3.         Geen hinderlijke spiegeling tijdens het tv-kijken

Heb je eindelijk eens tijd voor jezelf en zet je net de televisie aan, zie je alleen maar een hinderlijke weerspiegeling op het scherm. Overdag televisie kijken is zo enorm hinderlijk. Dankzij verduisterende gordijnen is dit probleem gelukkig verleden tijd. Zo kan je ongestoord van je televisie genieten. Hoewel verduisterende gordijnen over het algemeen iets duurder in aanschaf zijn dan gewone gordijnen, heb je hier enorm veel profijt van.

4.         Geen verkleuringen meer

Heb je al talloze verduisterende gordijnen tips doorgelezen en kan je niet wachten om deze in huis te halen? Maar vind je de hoogte van de aanschafkosten toch nog een dingetje? Bedenk dan goed hoeveel je kunt besparen door verduisterende gordijnen aan te schaffen. Ze beschikken niet alleen over een hoog isolerende waarde, waardoor je de energierekening omlaag ziet gaan, maar voorkomen ook verkleuringen in je stoffen meubels. Zo kan je de meubels zorgvuldig beschermen. Zeker als je stoffen meubels voor het raam hebt staan, zijn verduisterende gordijnen een goed idee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *