wc verstopt stappenplan

WC verstopt? Volg dit stappenplan!

Heb je net een prachtig toilet in de badkamer van je woning laten plaatsen, raakt deze verstopt. Wat moet je in zo’n geval doen? Of nog beter, wat moet je voortaan voorkomen om een verstopping niet nog eens voor te laten komen? In dit artikel geven we je een handig stappenplan, waarin stapsgewijs wordt toegelicht hoe een verstopping in het toilet kan worden opgelost. Wanneer de verstopping zich al in een vergevorderd stadium bevindt, is het erg lastig om deze zelf op te lossen. Bel een loodgieter om de afvoerleiding onder het toilet door te spuiten! Zo zal het opgehoopte restafval in deze afvoerleiding letterlijk naar de centrale riolering worden afgevoerd.

Tip: schakel altijd een spoedloodgieter in bij een toiletverstopping! Dit kan voor een nare stank zorgen.

Maak gebruik van een trekveer om het toilet te ontstoppen

Een van de mogelijkheden om een toilet te ontstoppen, is het gebruik van een trekveer. Dit is een hele lange en flexibele veer, die door de afvoer van het toilet geduwd kan worden. Op deze manier raakt het restafval in de afvoer los. Na het gebruik van de trekveer is het belangrijk om de afvoer een aantal keer goed door te laten spoelen. Dit doe je niet alleen door het toilet door te trekken, maar ook door hier emmers water in te gooien. Je zou het water kunnen combineren met soda. Dit middel werkt ontvettend, waardoor het restafval verder los zal laten.

Een traditionele ontstopper gebruiken

Naast het gebruik van een trekveer voor het ontstoppen van een toilet, zou je ook voor een traditionele ontstopper kunnen kiezen. Dit hulpmiddel wordt ook wel een plopper genoemd en is bijzonder handig! Door de ontstopper te gebruiken, wordt de druk op de afvoerleiding opgevoerd. Op deze manier wordt het restafval als het ware van de afvoerleidingen getrokken. Ook nu is het belangrijk om de afvoer een aantal keer goed door te spoelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *