voordelen bad of douche

Bad of douche: wat zijn de voordelen?

Bij het inrichten van een badkamer zijn er verschillende keuzes te maken. Denk bijvoorbeeld goed na over de manier, waarop de wanden en het plafond van een badkamer bekleed moeten worden. Veel mensen kiezen op het plafond van hun badkamer voor stucwerk, om de wanden en vloer vervolgens van tegelwerk te voorzien. Naast de bekleding van de ruimte, is ook het sanitair niet altijd even gemakkelijk samen te stellen. Kies je bijvoorbeeld voor een los bad, een losse douche, een combinatie van allebei, enzovoorts? In dit artikel zetten we de voordelen van een bad en douche voor je op een rijtje. Dit doen we in samenwerking met een ervaren loodgieter.

Voordelen van een bad in de badkamer

De tips van deze loodgieter waren niet alleen gericht op de voordelen van een bad of douche. Ook raadt deze loodgieter mensen ten zeerste aan, om het bad of de douche altijd door een professional te laten plaatsen. Zo wordt de kans op complicaties op een later moment klein!

Een bad biedt verschillende voordelen. Denk aan de mogelijkheid om een langere tijd in het warme water te blijven liggen. Zeker wanneer je niet helemaal fit bent, kan dit erg prettig zijn. Je kunt het bad daarbij combineren met een douche, zodat je het beste van allebei hebt. Dit is echter minder geschikt voor senioren, door de hoge badrand waarover men dagelijks zou moeten stappen om te kunnen douchen.

Douche biedt verschillende andere voordelen

Een belangrijk voordeel aan het gebruik van een douche in de badkamer, is het feit dat je minder ruimte verbruikt. Zeker in een relatief kleine badkamer, neemt een bad ontzettend veel ruimte in voor het aantal keer dat het bad gebruikt wordt. Daarbij vindt men het vaak prettiger om in de ochtend een frisse douche te nemen, dan een warm bad. De douche mag dus niet in de badkamer ontbreken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *