gebroken sleutel

Wat te doen bij een afgebroken sleutel?

Een afgebroken sleutel brengt verschillende consequenties met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat het niet langer mogelijk zal zijn om je woning via deze deur te betreden. Eerst zal de afgebroken sleutel verwijderd moeten worden, waarna een slotenmaker de deur voor je kan openen. In dit artikel vertellen we meer over de stappen die je zelf kunt zetten, wanneer je te maken hebt met een afgebroken sleutel. Bovenal is het belangrijk om de kans op schade aan de cilinder van je slot te minimaliseren. Bij schade aan de cilinder zal deze vervangen moeten worden. Iets wat onnodig hoge kosten met zich meebrengt! Hoe zou jij deze situatie aanpakken?

Probeer de afgebroken sleutel te verwijderen

Het kan voorkomen dat je nog een reservesleutel bij de hand hebt. In dit geval kan het de moeite waard zijn om de afgebroken sleutel zelf uit het slot te verwijderen. Dit doe je door eerst een oliemiddel, zoals WD40, rond de afgebroken sleutel te spuiten. Op deze manier komt de sleutel losser te zitten, waardoor deze makkelijker te verwijderen zal zijn. Laat de olie enige tijd intrekken en probeer de afgebroken sleutel vervolgens uit de cilinder te trekken. Doe dit het liefst met je hand! Het gebruik van bijvoorbeeld een pincet of nijptang kan voor schade aan de cilinder zorgen.

Hulp van een slotenmaker inschakelen

Wanneer het niet lukt om de afgebroken sleutel zelf te verwijderen, of wanneer je geen reservesleutel hebt, is het verstandig om een slotenmaker in te schakelen. Een slotenmaker beschikt over verschillende hulpmiddelen, die het openen van het slot aanzienlijk makkelijker zullen maken. Kijk hier om meer te weten te komen over de manier waarop een slotenmaker problemen met een afgebroken sleutel voor je op kan lossen.

Tip: schakel een slotenmaker met spoed in, door voor de spoedslotenmaker te kiezen! Deze spoedslotenmakers staan vaak 24/7 voor je klaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *