raam

Je ramen beveiligen met deze 3 tips

Er zijn verschillende manieren om de ramen van je woning op een degelijke wijze te beveiligen. Toch komt het regelmatig voor, dat mensen hun raambeveiliging vergeten of het nut hiervan onderschatten. Het maakt dat het voor inbrekers relatief eenvoudig is om een woning binnen te dringen. Zij klimmen bijvoorbeeld eerst op een plat dak of in een regenpijp, om vervolgens via het raam je woning te betreden. De kans dat je inbrekers opmerkt is relatief klein, omdat je deze nauwelijks zal zien als ze op je dak aan het werk zijn. In dit artikel geven we drie tips om je ramen te beveiligen.

Tip 1: maak gebruik van raamsloten

Een eerste stap naar een betere beveiliging van je ramen, is het gebruik van raamsloten. De raamsloten worden in verschillende soorten aangeboden. Denk aan opleg- en insteeksloten. Het is van verschillende aspecten afhankelijk, welk type raamslot het meest geschikt is voor de beveiliging van je ramen. Kies bij voorkeur voor raamsloten met een hoge SKG-beoordeling. Deze sloten zijn getest en veilig bevonden door een externe organisatie.

Tip 2: kies voor magneetcontacten rond je ramen

Naast het gebruik van raamsloten, is het verstandig om magneetcontacten bij je ramen te gebruiken. Deze magneetcontacten kun je op het kozijn en raam monteren en vervolgens op een alarmsysteem aansluiten. Als het contact tussen de magneetcontacten verbroken wordt, zal het alarm geactiveerd worden.

Tip 3: een beveiligingscamera ophangen

Tot slot kan het slim zijn om een beveiligingscamera op te hangen in de buurt van ramen die eenvoudig opengebroken zouden kunnen worden. Denk aan een raam bij een plat dak, zoals eerder in dit artikel beschreven werd. Een camera schrikt inbrekers af, omdat het de kans vergroot dat zij worden opgemerkt. Daarbij is ook de pakkans na een inbraak aanzienlijk groter met camerabeelden.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *