wateroverlast huis

3 tips bij wateroverlast in huis

Wateroverlast in huis kan het gevolg zijn van verschillende oorzaken! Denk bijvoorbeeld aan een lekkende leiding, door beschadigingen die ontstaan zijn tijdens boorwerkzaamheden. Of wat te denken van wateroverlast door het onderlopen van de kelder? In dit artikel geven we je drie tips voor het oplossen en aanpakken van de wateroverlast. Het is belangrijk om dit op de juiste wijze te doen, om schade aan je woning tegen te gaan. Vochtproblemen kunnen in verschillende vormen voorkomen. Denk aan schade aan de wandbekleding in huis, schade in de vorm van schimmelplekken, enzovoorts.

Tip 1: probeer het vocht zo snel mogelijk af te voeren

Bij een serieuze wateroverlast, zoals het onderlopen van de kelder, is het belangrijk om het vocht zo snel mogelijk af te voeren. Des te langer het vocht in een ruimte blijft staan, des te meer vocht zal er ook in je muren trekken. Het kan lastig zijn om het vocht hier weer uit te laten trekken.

Tip 2: maak gebruik van vochtvreters in huis

Wanneer de luchtvochtigheid in huis relatief hoog is, kan het volgens een loodgieter in Leiden verstandig zijn om vochtvreters te gebruiken. Dit zijn hele compacte doosjes, die je op verschillende plekken in huis kunt plaatsen. De vochtvreters nemen het vocht op uit de lucht, waardoor de kans op vochtschade afneemt.

Tip 3: laat een lekdetectie in huis uitvoeren

Een derde tip die deze loodgieter geeft, is het laten uitvoeren van een lekdetectie. Bij een lekdetectie gebruiken gespecialiseerde organisaties verschillende hulpmiddelen, die het achterhalen van de bron van een lekkage relatief eenvoudig maken. Denk bijvoorbeeld aan een kleur- of rookproef. Ook het gebruik van een thermografische camera of ultrasone trillingen is niet ongebruikelijk bij een lekdetectie.

Een loodgieter kan je meer vertellen over de hulp die loodgietersbedrijven kunnen bieden bij wateroverlast in huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *