kabel huis.v1

Tips bij het aanleggen van elektra

Het aanleggen van elektra is doorgaans geen eenvoudige klus! Mede door het feit dat er veel fout kan gaan bij de aanleg van elektrakabels. Wist je bijvoorbeeld dat er een kortsluiting in huis kan ontstaan, op het moment dat de kabels te dicht tegen elkaar aan worden gelegd? De warmte kan hierbij niet ontsnappen, waardoor de kabels met elkaar kunnen versmelten. Op het moment dat de binnenzijden van beide kabels elkaar raken, zorgt dat voor een gigantische hoeveelheid stroom. Dit resulteert vervolgens in een kortsluiting en daarmee ook in een stroomstoring binnen je woning.

Tip 1: schakel een elektricien in voor de aanleg van elektra

De meest simpele tip die we je kunnen geven voor het aanleggen van elektra, is dat het inschakelen van een elektricien verstandig is. Elektriciens beschikken over de kennis, ervaring en het juiste gereedschap om de kabels op de juiste wijze voor je aan te kunnen leggen. De kans op complicaties is zodoende erg klein!

Tip 2: bekijk vooraf een aantal instructievideo’s

Wanneer je zelf aan de slag gaat met het aanleggen van elektra, is het verstandig om vooraf verschillende instructievideo’s te bekijken. In deze video’s wordt uitgelegd hoe de kabels aangelegd kunnen worden, zonder dat hierbij een kortsluiting ontstaat.

Tip 3: gebruik altijd een spanningszoeker bij elektraklussen

Om de kans op ongelukken zo klein mogelijk te maken, is het verstandig om altijd een spanningszoeker te gebruiken bij deze werkzaamheden. Met een spanningszoeker kun je heel eenvoudig achterhalen of bepaalde onderdelen onder stroom staan. Wanneer dit het geval is, betekent dit dat de stroom nog moet worden uitgeschakeld voordat je aan de slag kunt gaan. Niet alleen is een stroomstoot pijnlijk, ook kan het gevaarlijk zijn. Denk aan een schok die je zou kunnen krijgen, terwijl je op een ladder staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *