slotenmaker

Zelf sloten repareren of een slotenmaker inschakelen?

Het repareren van sloten is doorgaans geen eenvoudige klus. Dit komt onder meer door het feit, dat sloten zijn opgebouwd uit tal van complexe onderdelen. Zoek bijvoorbeeld eens naar een plaatje van de cilinder van sloten! Naast het feit dat sloten uit meerdere complexe onderdelen bestaan, zijn deze sloten relatief makkelijk te beschadigen. Denk aan een tandje in de cilinder, die verbuigt als je hier met een schroevendraaier in probeert te steken. Niet voor niets wordt aangeraden om een buitensluiting altijd door een slotenmaker op te laten lossen! Bij het verbuigen van deze tandjes veroorzaak je een situatie, waarbij de sleutel niet meer in het slot te steken is.

Verschillende vormen van schade aan sloten

Sloten kunnen op verschillende manieren beschadigd zijn geraakt. Denk bijvoorbeeld aan erosie in de cilinder van het slot, wat een van de meest voorkomende voorbeelden van schade is. In zo’n geval kun je de schade beperken, door hier tijdig olie in te spuiten. De olie zal het slot soepeler maken, waardoor deze makkelijker om te draaien is.
Ook kan er schade zijn ontstaan als gevolg van het afbreken van een sleutel in het slot. Probeer het afgebroken stukje sleutel niet zelf te verwijderen, maar laat dit door een slotenmaker doen.

Schade aan het slot laten herstellen door een slotenmaker

De complexiteit van de sloten maakt dat het bijzonder verstandig is om voor het herstel van schade een slotenmaker in te schakelen. Kijk hier om te zien welke diensten een slotenmaker aanbiedt. Mocht een slot niet meer te herstellen zijn, dan kan een slotenmaker het slot voor je vervangen. Het is verstandig om in zo’n situatie direct voor sloten met een hoge SKG-rating te kiezen. Deze sloten gaan een lange tijd mee, zijn duurzaam en beschermen je tegen de meest voorkomende inbraakvormen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *