boxspring kopen

Waarom zou je een boxspring kopen?

De boxspring-combinatie is misschien wel een van de bekendste en meest gevraagde slaapsystemen van deze tijd. 7 op de 10 verkochte bedden in Nederland zijn boxsprings. Wat maakt deze bedden nou zo populair en waarom kopen veel mensen ze?

Boxsprings zorgen voor een natuurlijke houding

Een goede houding tijdens het slapen is heel belangrijk, dit voorkomt pijnlijke nek en rugklachten en zorgt voor een goede nachtrust. Vrij vertaald is een boxspring een “bak met springveren”, het is dan ook een matrasdrager die gevuld is met metalen spiraalveren. In de boxspring zit veel loze ruimte, deze loze ruimte zorgt voor een goede ventilatie en verspreiding van het lichaamsgewicht. Voor een goed ligcomfort moet er op de boxspring nog een matras gelegd worden en eventueel nog een topdekmatras, dit noem je dan ook een “boxspring-combinatie”. Een goede boxspring zorgt voor de juiste tegendruk in je rug en veert mee met uw heupen en schouders. Dit zorgt voor een natuurlijke houding tijdens het slapen.

Een boxspring is in alle maten en soorten te verkrijgen

Buiten dat een boxspring voor een goede nachtrust zorgt, is het ook met alle soorten interieurs te combineren, dit komt door de vele soorten materialen en stoffen waarin ze te verkrijgen zijn. Ook een voordeel tegenover de standaard bedden is dat boxsprings met veel opties te koop zijn, wilt u een verstelbare boxspring of niet? Wilt u wel of geen hoofd- of voetenbord? Allemaal mogelijkheden waarmee u uw boxspring naar uw persoonlijke smaak kan samenstellen, dit vinden mensen heel aantrekkelijk.

Populair bij vakantieparken en hotels

Boxsprings zijn ook heel populair bij vakantieparken en hotels omdat ze geleverd kunnen worden met een harde bak, hierin zit een hardere binnenvering wat ze nog steviger en hufter proof maken. Ook wordt er vaak een geplastificeerde molton gebruikt om het matras tegen transpiratie te beschermen en om de hygiëne te verhogen.

De voordelen

  • Door de veren en open structuur ligt uw lichaam in een natuurlijke houding.
  • Duurzaamheid, de meeste boxsprings gaan 10 jaar mee.
  • Een luxe en aantrekkelijk uiterlijk.
  • Samen te stellen naar uw eigen smaak en interieur.
  • Een hoge instap, de gemiddelde boxspring combinatie is tussen de 50 en 70 cm hoog.
  • De boxspring-combinatie is zonder hoofd- of voetenbord erg compact en niet veel groter dan een matras

vlak of elektrisch verstelbaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *