jacuzzi duurzaam

Hoe kan je duurzaam met je jacuzzi omgaan?

Een jacuzzi is een heerlijke manier om na een harde werkdag of na een intensieve workout je hele lichaam te ontspannen. Door de dalende prijs kopen steeds meer mensen een jacuzzi of ander spabad, een groot nadeel aan deze apparaten is dat ze doorgaans veel energie gebruiken en dus ook veel geld kosten. Wij geven u een paar tips waar je rekening mee kan houden als je een jacuzzi wilt kopen of hoe je met je jacuzzi duurzaam om kan gaan.

App

Met de komst van de smartphones en tablets zijn apps niet meer weg te denken uit de hedendaagse samenleving. Er zijn tegenwoordig dan ook “slimme” jacuzzi’s die je kan bedienen via je smartphone. Je kan dus bijvoorbeeld de temperatuur standaard lager houden en pas net voordat je hem wilt gebruiken aanzetten. Met de telefoon heb je nog meer mogelijkheden dan alleen de temperatuur verhogen, je kan ook de radio, pompen, verlichting en soms zelfs een aangesloten tv bedienen!

Afdekzeil

Bij het kopen van een jacuzzi wordt altijd aangeraden er een afdekzeil bij te kopen mocht die er al niet standaard bij zitten. Warmte stijgt op, bij een jacuzzi verdwijnt 80 tot 90 procent van de warmte door het “dak”, vergelijkbaar met een huis. Met een afdekzeil erop voorkom je dat je constant veel warmte verliest, hierdoor blijft het water dus veel makkelijker op temperatuur en hoeft de jacuzzi niet constant het water te blijven verwarmen, dit kost namelijk veel energie.

Beschut

Probeer je jacuzzi ook altijd zo beschut mogelijk op te stellen, het liefste onder een afdak en uit de wind. Wind kan je jacuzzi afkoelen waardoor de jacuzzi harder moet verwarmen, ook zit je uit de wind een stuk comfortabeler.

Vakantiemodus

De modernere jacuzzi’s hebben steeds vaker een vakantiemodus waarin je de temperatuur voor langere tijd omlaag kan brengen, let hierop bij de aanschaf en vergeet deze ook niet werkelijk in te stellen.

Luchtjets

Probeer deze waar mogelijk niet te gebruiken, deze luchtjets zorgen voor een heerlijke massage maar kosten ook veel energie. Deze jets blazen als het ware koude lucht de jacuzzi in wat ervoor zorgt dat het water snel wordt afgekoeld, jacuzzi’s moeten vaak hard werken om het op temperatuur te houden.

Filters schoonhouden

Met vuile of verstopte filters zal het water een hogere weerstand hebben bij het filteren, met als gevolg dat er minder nieuw water de jacuzzi in kan stromen en dat zorgt er dan weer voor dat er minder warmte in zal komen. Controleer altijd bij het verversen van het water wat de stand van de filter is. Mochten ze vuil zijn (donkere kleur) wordt het aangeraden ze direct te vervangen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *