vliegenraam

Hoe kan ik een vliegenraam repareren?

Een vliegendeur is een prima hulpmiddel om allerlei insecten buiten uw woning te houden. Wanneer uw vliegenraam kapot is dan kan dit ook behoorlijk irritant zijn. Het is dan ook gemakkelijk om zelf uw eigen vliegenraam te repareren. Hoe moet dit dan gebeuren? In dit artikel wordt daarover meer verteld.

Onderhouden van een vliegenraam

Het belangrijkste is dat de vliegenraam goed wordt onderhouden. Het gaas van de vliegenraam moet bijvoorbeeld goed worden schoongehouden. Dit kan gedaan worden met een vochtige doek of gewoon met de stofzuiger. Daarnaast moeten ook de onderdelen waar het vliegenraam mee beweegt schoon blijven. Op het moment dat dit niet schoon wordt gehouden zal de vliegenraam wat stroever open en dichtgaan. Dit kan gemakkelijk worden schoongehouden met een doek of een zachte borstel. Op het moment dat deze schoon is moet hij vervolgens wel worden afgedroogd.

Het maken van een vliegenraam

Het is natuurlijk altijd mogelijk dat het gaas van de vliegenraam kapot is gegaan. Dit kan zijn door een klein ongelukje of doordat bijvoorbeeld een van je huisdieren hun poten erin hebben gezet. Het is dan fijn dat de vliegenraam zo snel mogelijk gemaakt is, anders heeft de gehele vliegenraam geen functie meer. Het uitvoeren van een kleine reparatie is geen probleem aan een vliegenraam Het is alleen belangrijk om te weten hoe deze uitgevoerd moet worden. Een klein gaatje kan snel worden gerepareerd door deze bij elkaar te houden en vervolgens aan elkaar vastzetten met transparante nagellak. Wanneer het gaat groter is kan het gat ook weer dicht worden genaaid. Dit ziet er vaak niet zo netjes uit. Om het niet zo veel te laten opvallen is het ook een optie om dit dicht te naaien met visdraad. Dit lijkt namelijk zeer sterk op het gaas van een vliegenraam.

Vliegendeur kapot?

Bij een plissé vliegendeur of een dubbele plissé vliegendeur ligt het weer wat anders. Het gaas van deze producten is wat anders als bij een vliegenraam, dus wanneer dit kapot is zal er een nieuwe vliegendeur aangeschaft moeten worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *