Verhuizen

Waar je op moet letten als je zelf de verhuizing regelt

De prachtige woonboerderij die je vorige maand hebt gekocht ligt  mooi te zijn in de lentezon. De weilanden eromheen zijn frisgroen en de slootjes schitteren in fijn licht. Je bent er nu bijna, na een tocht van ruim anderhalf uur en je bent wel toe aan een lekker kopje koffie. Je moet nog wel wat opknappen zo hier en daar, maar dat komt later wel.

Deze keer heb je de hele verhuizing zelf geregeld. De verhuiswagen gehuurd, de grootste met rijbewijs B bleek toch nog een 20 kuub bakwagen te zijn, en alles netjes ingeladen met dekens en transparante folie. Handig en slim, want deze folie kun je straks weer gebruiken als afdekfolie tijdens het schilderen. De rol die je hebt gekocht is zo groot dat je alle vloeren van de hele boerderij ermee kunt bedekken.

Multifunctioneel

En dan hou je nog over om buiten alle meubels en dozen op te zetten. Dat komt goed uit want het is hier en daar nog een beetje vochtig. Als een ervaren verhuizer breng je eerst de kasten en schilderijen naar binnen. Gelukkig hadden jullie alles goed vastgezet in de vrachtwagen met spanbanden want de weg vlak voor de boerderij is een beetje hobbelig.

sjorband

Zekerheid

Zet daarom vooral je meubels, spiegels en schilderijen goed vast in de bakwagen en gebruik hiervoor de juiste sjorbanden voor optimale zekerheid. Je kunt onder andere kiezen voor een complete set bestaande uit een spandeel van 450 cm en een sjordeel van 50 cm om de boel goed aan te snoeren. Dat aansjorren doe je met het rateldeel wat ook bij de set hoort. Die zijn er in roestvast staal (RVS) of verzinkt staal. Zo zet je de spullen in de vrachtwagen goed vast en kun je veilig de weg op. Het is handig om zoveel mogelijk losse spulletjes in verhuisdozen te verpakken. Die hebben allemaal dezelfde maat en je kunt ze hierdoor lekker makkelijk op elkaar stapelen. Allerlei losstaande dingen zoals lampen en kleine planten zijn moeilijk ergens in te passen. Die kun je ook beter in dozen doen. Probeer ook dozen die nog niet helemaal vol zijn op te vullen met inpakmateriaal, oude kranten bijvoorbeeld. Verhuisdekens tussen de spiegels en schilderijen. Als je hebt opgemeten dat je bankstel door de voordeur van je nieuwe huis naar binnen kan, kun je met een gerust gevoel op weg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *