Verschillende stoelen aan de eetkamertafel Zo pak je dat aan!

Verschillende stoelen aan de eetkamertafel? Zo pak je dat aan!

Ben je toe aan een geheel nieuwe eetkamerset? Of wil je juist iets vernieuwen, maar ziet je tafel er nog mooi uit? Dan zal je wellicht op zoek gaan naar een manier om de eetkamerstoelen te vervangen. Goed nieuws, want dan beschik je ook direct over enorm veel verschillende keuzes. Bovendien is het tegenwoordig ook helemaal hot om allerlei verschillende stoelen aan tafel te schuiven. Mix & Match is helemaal in! En dat snappen we ook heel goed: er zijn zóveel mooie stoelen dat het ook veel leuker is om de verschillende soorten met elkaar te combineren.

Maar voor welke stoelen kies je dan? En over welke keuzes beschik je? In dit artikel zetten we alle verschillende eetkamerstoelen op een rijtje om je een beetje op weg te helpen.

Verschillende vormen

Voordat je op zoek kunt gaan naar de juiste eetkamerstoelen is het eerst verstandig om de verschillende typen eens op een rijtje te zetten. Er is tegenwoordig namelijk enorm veel mogelijk. Varieer er op los of kies juist voor één exemplaar en verschillende kleuren. Mogelijkheden in overvloed!

Bij het kiezen van de juiste stoel is het niet alleen belangrijk om op de vorm te letten, maar ook op de verschillende rugleuningen en gebruik van armleuningen. Zo zijn eetkamerstoelen met armleuning tegenwoordig enorm populair. Dit komt voornamelijk doordat deze stoelen het mogelijk maken om langer te tafelen. Lekker lang tafelen, een spelletje spelen… alles is mogelijk met zo’n comfortabele stoel.

Kies je voor een eetkamerstoel met armleuning? Hou er dan rekening mee dat deze meer ruimte in beslag zal nemen. Hierdoor is het goed mogelijk dat je minder veel verschillende stoelen aan de tafel kwijt kunt. Je kunt er daarom ook voor kiezen om enkel de buitenste stoelen met armleuning te doen en daartussen weer standaard stoelen. Zo bespaar je ruimte en zijn er ook stoelen aanwezig om wat langer te tafelen. Win-win!

Verschillende vormen

Kleurgebruik

Nadat je de juiste stoelen gekozen hebt, wordt het ook tijd om over het kleurgebruik na te denken. En dat is lastiger dan het lijkt, want welke kleuren laat je terugkomen in de eetkamer? Dit is zeker lastig wanneer je verschillende kleurcombinaties wilt maken. Je moet er immers niet aan denken dat de kleuren elkaar tegenspreken of het geheel gewoon niet mooi over zal komen.

Bedenk daarom eerst of je allerlei verschillende vormen stoelen aan wilt schaffen of dat je enkel voor dezelfde vorm in een andere kleur kiest. Probeer het geheel wel zo rustig mogelijk te houden. Teveel verschillen kan een onrustig effect geven. Bovendien is dit een gewaagde optie als je geen interieurstylist bent, want het is lastig om te voorkomen dat het een onsamenhangend mengelmoesje wordt.

Kies bij voorkeur voor twee bijpassende kleuren bij dezelfde stoelen. Zo blijft het geheel overzichtelijk en de uitstraling neutraal.

Een eyecatcher aan tafel

Je hoeft er natuurlijk niet voor te kiezen om allerlei verschillende vormen stoelen aan de eettafel te plaatsen. Soms is één unieke aanpassing al voldoende. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het plaatsen van een echte eyecatcher aan tafel. Dit kan een oud erfstuk zijn, maar ook een unieke stoel die je tweedehands op de kop hebt getikt. Past een oude stoel niet bij jouw huidige interieur? Dan kan je natuurlijk ook voor een zeer bijzondere designstoel kiezen. Ook deze stoel zal direct indruk maken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *