Meubel-inspiratie voor een moderne woonkeuken

Meubel-inspiratie voor een moderne woonkeuken

Een moderne woonkeuken is tegenwoordig voor steeds meer mensen een wens. Een plek waar je kunt koken, praten en leven tegelijk is voor veel mensen belangrijk. Dit is de plek waar veel leuke activiteiten zullen plaatsvinden. Hier houd je lekker theekransjes met vrienden, maak je cupcakes met de kinderen of nodig je familie uit voor een diner. Een gezellige uitstraling is daarom van belang omdat je er veel tijd doorbrengt. Om te zorgen voor een gemoedelijke uitstraling is het kiezen van de juiste meubels van groot belang. Daarom zullen hieronder een aantal ideeën voor meubels in de woonkeuken op een rijtje worden gezet!

De eethoek

Bij een moderne woonkeuken denken mensen vaak aan een royale eethoek met een grote eettafel. Echter, ook een wat kleiner keukentje kan prima worden ingericht met een kleine tafel en wat knusse stoelen. Ga er bij de eethoek niet meteen van uit dat groter beter is, maar kijk wat bij jouw stijl past. Keukens zijn er namelijk in verschillende types en maten dus het blijft maatwerk.

Het kookeiland

Een kookeiland is een praktische toevoeging voor een moderne woonkeuken. Het zorgt namelijk voor een duidelijke tweedeling tussen het zitgedeelte en het kookgedeelte. Een  kookeiland zorgt ook voor verbinding doordat het met de barkrukken veel sfeer en gezelligheid biedt. Nog een voordeel van een kookeiland is dat het veel mogelijkheden voor berging biedt en je hierdoor snel bij jouw spullen kan. Het plaatsen van een kookeiland wordt populairder en geeft veel keukens een modern aanzicht.

Het kookeiland

Keukentrolley

Met een keukenkastje op wieltjes kun je de ruimte in jouw keuken een stuk effectiever benutten. Een keukentrolley zorgt ervoor dat je extra spullen kunt opbergen en deze makkelijk kunt verplaatsen. Ideaal als je aan het koken bent en je met de keukentrolley, al je kruiden snel bij de hand hebt. De keukentrolley is betaalbaar en daarom toegankelijk voor iedereen die zijn woonkeuken wil voorzien van een praktisch meubel.

Open haard

Met name in klassieke keukens komt de prachtige, maar ouderwetse open haard wel eens terug. Met een haard zweeft er een knusse en ontspannen sfeer in de keuken. Het plaatsen van een open haard wordt daarom steeds aantrekkelijker voor mensen. Op het gebied van een open haard zijn de mogelijkheden eindeloos en past er altijd wel eentje bij jouw keukenstijl of persoonlijke smaak. Om te zien of een open haard in jouw keuken past, is het ontwerpen van een keuken met een keukenconfigurator een aanrader. De keuken en badkamerspecialist Grando gebruikt bijvoorbeeld een keukenconfigurator en laat zo aan klanten zien wat de mogelijkheden zijn van onder andere een open haard in de keuken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *