Vitra bureaustoel

De juiste bureaustoel voor je thuiskantoor

Een goede werkplek begint met een ergonomische bureaustoel. In het afgelopen jaar is er veel veranderd voor de mensen die normaal gesproken dagelijks naar het kantoor gingen. Om de verspreiding van het virus tegen te gaan hebben de meeste bedrijven hun kantoren gesloten. Een groot deel van de mensen oefent zijn beroep nu thuis uit. Deze omschakeling is niet zonder slag of stoot gegaan. Na de eerste maanden thuiswerken gingen veel fysiotherapeuten flink wat overuren draaien. Zij behandelden aan de lopende band nek- en/of rugklachten omdat mensen simpelweg geen goede werkhouding hadden. De meeste keukentafels en stoelen in huis zijn niet geschikt om aan te werken. Het duurde niet lang voordat mensen beseften dat ook thuis een goede werkplek nodig is. Die creëer je met met het juiste meubilair. In dit artikel lees je waar een goede stoel aan moet voldoen.

Ergonomie en duurzaamheid

Comfortabel zitten werkt niet alleen het prettigst, de kans dat je klachten ontwikkelt op een goede stoel is ook aanzienlijk kleiner. Het is financieel aantrekkelijk om een stoel bij de Ikea te kopen, maar het is beter om iets meer geld te investeren. Een bureaustoel die zich goed leent voor korte werkdagen is de Vitra EA 117. De stoel is ontwikkeld door het designerduo Charles en Ray Eames. De bureaustoelen die uit de fabriek van dit wereldberoemde familiebedrijf rollen zijn getest op een gebruik van vijftien jaar. Duurzaamheid is een belangrijke criterium voor het ontwerp en dit vind je terug in de onderdelen die gebruikt zijn. Deze zijn namelijk recyclebaar. De Vitra EA 117 bureaustoel wordt veel toegepast in vergaderruimtes. Dankzij het kantelmechanisme is de stoel instelbaar op het gewicht van de gebruiker. Met een gaslift is de stoel in hoogte verstelbaar. Door de combinatie van deze twee eigenschappen biedt de stoel optimaal zitcomfort.

Individuele zithouding

Als u lange dagen maakt op een bureaustoel dan is de RH Logic 400 wellicht de stoel die jij nodig heeft. Het is een enorm populaire ergonomische bureaustoel die door verschillende arbodiensten aangeraden wordt. De kracht van de stoel zit in de vele instelmogelijkheden. Hierdoor is het voor iedereen mogelijk zijn of haar juiste zithouding in te stellen. Standaard geleverd met een door luchtvering werkende lendensteun die de rug ondersteunt. Je kunt ook kiezen voor optionele accessoires zoals nek- en armsteunen. 

Groeiend bewustzijn gezonde werkhouding

Het valt op dat steeds meer mensen beseffen dat een goede werkhouding belangrijk is voor het lichaam, en de productiviteit. Naast zitten is het belangrijk dat je dit afwisselt met staan. Hiervoor kun je gebruik maken van een sta-zit bureau. Zo’n bureau kun je instellen op sta-niveau waardoor je niet genoodzaakt bent om continu te zitten. Het is ook verstandig om regelmatig een ommetje te maken. Als je 20 minuten in de buitenlucht spendeert geef je jouw lichaam en hersenen een gezonde boost. Waarna je met een gerust hart weer plaats kunt nemen op jouw nieuwe ergonomische stoel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *