Veilig wonen in een stad doe je zo

Veilig wonen in een stad doe je zo

Leven in een stad is geweldig. Als je een mooi huis of appartement hebt gevonden, is het elke ochtend opnieuw een feest om wakker te worden. Helaas is er wel één negatief gevolg van wonen in een stad, namelijk dat het gevoel van veiligheid een stuk lager kan zijn. In principe is dit nergens voor nodig, maar als jij dit wel ervaart, is dit vervelend. We geven je drie tips die jij kunt gebruiken om het gevoel van veiligheid terug te vinden en daarmee ook je woonplezier! 

1. Berg binnen op

Het is fijn als je een tuin hebt, of een parkeerplek naast je huis, maar het gebruik maken hiervan is wel een prima wijze om het wat makkelijker te maken voor diefstal. Je hebt buiten eenmaal minder controle over wat er allemaal gebeurt, vooral ’s nachts. Sommige mensen willen hun spullen niet binnen opbergen, omdat ze bang zijn dat dit ten koste gaat van hun interieur, maar dit is niet volledig waar. Een garage is in definitie een opbergplaats: als je je auto hier plaatst, zal dit niet ten koste gaan van je interieur. Voor fietsen is het anders: dit is namelijk juist een verrijking van je interieur. Heb jij er wel eens over nagedacht om je fiets aan de muur te hangen? Hiermee laat je je hobby zien en berg je je fiets op een veilige manier op!

2. Sterke sloten

Wist je dat veel diefstal simpelweg door de voordeur gebeurt? Dieven houden er niet van om veel geluid te maken, omdat ze zo makkelijker betrapt kunnen worden. Daarom is het slim om een slot open te breken en simpelweg naar binnen te gaan. Het belang van een goed slot is dus ook enorm: als jij dit nog niet hebt, raden we het enorm aan. Ben jij bijvoorbeeld op zoek naar een slotenmaker Amsterdam, dan is 112 Slotenmaker een goede keuze. Deze slotenmaker heeft jarenlange ervaring met het plaatsen van sterke sloten en helpt jou maar al te graag om het gevoel van veiligheid te behouden. 

3. Ga je niet anders gedragen

De laatste tip die we je willen geven, is dat je je niet anders moet gaan gedragen. Hoe meer je denkt dat je onveilig bent, hoe groter dit gevoel gaat worden. Wanneer je lekker je gang gaat en blijft doen wat je buiten de stad ook deed, zul je merken dat het gevoel van veiligheid snel terugkeert. Natuurlijk mag je hier en daar gerust wat voorzichtiger zijn door te investeren in de sterke sloten van stap twee, maar verder hoef je niet alles de hele dag te doordenken. Zo blijf je genieten van wonen in de stad en zul je dit nog jarenlang willen blijven doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *