Hoe word je een meubelmaker?

Hoe word je een meubelmaker?

Een meubelmaker worden kan iedereen eigenlijk wel doen. Het gaat erom of je beschikt over de hoeveelheid aan passie. Wanneer je iets leuk vindt om te doen zul je merken dat je er beter in wordt dan wanneer je er geen liefde voor voelt. Daarnaast is het belangrijk om de nodige kennis van het vak te hebben. De technische kant is het ingewikkeldst. Er zijn veel materialen waar je mee aan de gang kunt gaan. De meesten beginnen met het leren van hoe je met hout moet omgaan. Er zijn verschillende manieren hoe je hout kunt bewerken, kunt zagen en vast kunt zetten. Ook kun je naar andere materialen kijken zoals metaal- of leerbewerking. Je zult vast ook veel te maken krijgen met verschillende stoffen naast leer waar je de meubels mee kunt bekleden. Iedere stofsoort geeft weer een andere uitstraling waar je mee kunt werken.

Wat voor meubels kun je maken?

In principe kun je iedere meubel maken die je zelf wilt en zo je eigen stijl leren ontdekken door uit te proberen. Je kunt je proberen te gaan focussen op een bepaalde meubelsoort zoals stoelen of tafels en hier erg goed in worden. Er zijn ook vele soorten stijlen die je kunt ontdekken en kunt combineren om je eigen handschrift te vinden. Je kunt bijvoorbeeld proberen om je eigen smaak te vinden binnen minimalisme. Het gaat hier vooral om functionaliteit en kwaliteit op een simpele manier vormgegeven zonder te veel versiersels erom heen. Je kunt ook totaal de andere richting op gaan door juist te experimenteren met vorm, kleur en materiaal en zo gek mogelijk gaan. Afhankelijk van wat je mooi vindt kun je een kant op gaan waar jouw voorkeur naar uitgaat. Misschien moet je iets doen voor een klant waar je niet helemaal achter staat of wat je niet mooi vindt.

Het hebben van een eigen atelier

Wanneer je eenmaal weet wat je wilt doen met de meubels kun je kijken naar het regelen van een atelier. Hier kun je makkelijk en vrij werken zonder dat je persoonlijke spullen in de weg staan. Het hebben van een atelier kan wel wat geld kosten. Daarom is het misschien handig om onderzoek te doen naar geld lenen zonder gedoe. Je kunt wat geld lenen om dit te investeren in je werk om het er vervolgens weer snel uit te kunnen halen. Het is sowieso fijn om zelf wat geld achter de hand te hebben maar niet iedereen heeft grote bedragen op de bankrekening staan en wanneer je iets wilt investeren is een lening zeker niet verkeerd.

Kies eens voor jezelf

Je zou in principe altijd nog voor iemand anders kunnen gaan werken wanneer je over de juiste kwaliteiten beschikt. Kies er eens voor om in het diepe te gaan duiken en voor jezelf te gaan beginnen. Wanneer je dit doet, kun je nieuwe perspectieven openen voor jezelf en erachter komen wat je wel en niet wilt in het leven. Misschien kom je erachter dat ondernemen niet voor jou is weggelegd en dat je toch veel liever voor iemand anders werkt. Maar dan heb je het in ieder geval een kans gegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *