Tuinmeubelen

Tuinmeubelen kopen, hier moet je op letten!

Heeft jouw tuinset de afgelopen jaren ook veel te lijden gehad? Weet je zeker dat je tuinmeubelen echt aan vervanging toe zijn, voor het volgende zomerseizoen van start gaat? Of ga je verhuizen en heb je voor het eerst een eigen tuin? Dan is het hoog tijd om nieuwe tuinmeubelen aan te schaffen. Tuinmeubelen kopen hoeft helemaal niet lastig zijn, als je maar weet waar je op moet letten. In dit artikel geven we je een aantal handige tips om het shoppen voor nieuwe tuinmeubelen een stuk gemakkelijker te maken.

Hoeveel ruimte heb je tot je beschikking?

Allereerst is het belangrijk om precies te weten hoeveel ruimte je tot je beschikking hebt. Meet de tuin zorgvuldig op en houd tevens rekening met beplanting, tegels, ornamenten of andere tuinaccessoires. Zo weet je precies hoe groot de tuinmeubelen mag zijn. Voordat je bij Kees Smit gaat shoppen, is het belangrijk dat je precies weet waar je naar op zoek bent. Je kunt hiervoor een moodboard gebruiken. Pak er een aantal tijdschriften bij en knip alle materialen, kleuren en tuinmeubelen uit, die jij echt vindt passen bij jouw tuin. Schrijf hierop ook gelijk de afmetingen van de tuinmeubelen en het shoppen is nog nooit zo gemakkelijk geweest!

Welk materiaal kies ik?

De meeste mensen gaan vooral af op eigen smaak bij hun materiaalkeuze. Dat is ook een goede manier om de juiste tuinmeubelen bij elkaar te zoeken, toch is het ook belangrijk om met andere zaken rekening te houden. Zo zijn een aantal materiaalsoorten enorm onderhoudsgevoelig en kan niet elk materiaal aan zee geplaatst worden. Het is dan ook belangrijk om rekening te houden met de tijd die jij in jouw tuin gaat doorbrengen en waar jouw tuin precies ligt. Aan zee zal de wind direct veel krachtiger zijn, dan dat we gewend zijn in de randstad. RVS is enorm licht en zal daardoor snel gegrepen worden door de wind. RVS tuinmeubelen zijn dan ook minder geschikt voor winderige locaties. Doe research naar de eigenschappen van verschillende materiaalsoorten en bekijk welk materiaal het beste bij jouw tuin en smaak past.

Stel een realistisch budget

Je vindt tegenwoordig ontzettend veel aanlokkelijke prijzen en schreeuwerige reclameteksten online. De aanschaf van goedkope tuinmeubelen is vaak enorm aantrekkelijk en geeft je ook nog wat ruimte binnen een klein budget, maar is het wel zo verstandig om voor goedkope meubels te kiezen? Na het lezen van Kees Smit reviews, werd al snel duidelijk dat kwaliteit enorm belangrijk is bij de aanschaf van tuinmeubelen. Natuurlijk kan je ook voor goedkopere tuinmeubels kiezen, maar in dit geval is goedkoop ook vaak duurkoop. De tuinmeubelen gaan direct minder lang mee, zijn enorm onderhoudsgevoelig en kunnen vaak na één seizoen weggedaan worden. Als je lang plezier wilt hebben van jouw nieuwe tuinset, raden we aan om altijd voor kwaliteit te kiezen. Een lange levensduur en een kwalitatieve tuinset gaan vaak hand in hand. Heb je een tuinset nodig voor een kortere periode? Dan is een goedkoop tuinmeubel vaak voldoende om even het seizoen door te komen. Bedenk dan ook goed hoe lang je gebruik wilt maken van jouw tuinset en pas hierop het budget aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *