Kleine-badkamer_lifespa

Renoveer je badkamer en vitaliseer jezelf

Niet iedereen wil bij het renoveren van de badkamer een statement van modern en trendy design maken, omdat smaken tenslotte van elkaar verschillen. De interieurstijl van de huiseigenaar, al of niet in combinatie met de architectuur van de woning, zou net zo makkelijk gebaseerd kunnen zijn op landelijk, shabby chique, Scandinavisch of één van de andere vele designstijlen. Los van de uiteindelijk wenselijk inrichting zou bij iedere badkamerrenovatie wel overwogen moeten worden of de nieuw in te richten badkamer mogelijk kan profiteren van de stroom van nieuwe producten en (wellness) ontwikkelingen die op de markt verschijnen. Voorzieningen die zowel in een ruime maar zeker ook in de kleine badkamer toepasbaar zijn. De productontwikkelingen beginnen op het gebied van milieu- en energiebesparing door waterbesparende kranen, douchegoten met warmteterugwinning, timers die korter douchen (en dus minder waterverbruik) stimuleren, etc. en eindigen bij wellness toepassingen zoals LifeSpa van Dornbracht. Hierbij leveren specifieke watertoepassingen een belangrijke bijdrage bij het actief stimuleren van uw gezondheid. Bijzondere spa belevingen en revitaliserende Kneipp-toepassingen zorgen voor een betere balans die welzijn en levensenergie weet te brengen.

Grote of kleine badkamer

Zelfs bij een kleine badkamer, waar men tijdens het ontwerpen moet worstelen om het noodzakelijke sanitair binnen de beschikbare ruimte een plaats te geven, zijn de inrichtingsmogelijkheden de laatste jaren enorm toegenomen. Kleinere woningen en appartementen vragen dan ook om producten met andere afmetingen. Dit werkt niet alleen door in het sanitair maar ook t.a.v. het installatiemateriaal zoals bijvoorbeeld bij inbouwreservoirs die lager, smaller en in kleinere hoekuitvoering te leveren zijn. Zoals in het voorbeeld in de link naar de kleine badkamer te zien is zorgt een kleiner hoek-inbouwreservoir voor het winnen van belangrijke ruimte. Dankzij inventieve badkamerproducten en intelligent productdesign nemen de mogelijkheden bij het ontwerpen van de badkamer toe. Hierdoor ontstaat, zelfs in die kleine badkamer, ruimte voor aantrekkelijke accenten en aansprekende kleuren die een eigen plekje creëren met een ruimtelijk gevoel.

Verbeteren van de levenskwaliteit

Het creëren van een betere badruimte is niet alleen een verwennerij, het is een slim idee. Een van de beste investeringen in het interieur die u kunt maken is het toevoegen van een tweede complete badkamer of het verbouwen en moderniseren van de bestaande badruimte. Hierbij kunt u dan ook een hele nieuwe dimensie van comfort toevoegen. Zelfs als je niet van plan bent om het huis snel te verkopen, kan een nieuwe of vernieuwde badkamer een enorme verbetering van de levenskwaliteit voor het gezin betekenen, iedere dag opnieuw.

Ondersteuning nodig bij het ontwerpen van uw badkamer?

Zelfs een relatief eenvoudige vervanging of herinrichtingsproject kan waardevolle verbeteringen toevoegen en met moderne wellness, geuren en lichttherapieën uw lichaam en geest verjongen en vernieuwen. De kwaliteit van het leven kan drastisch worden verbeterd. Zelf een badkamerontwerp maken is natuurlijk mogelijk maar als u hier niet in thuis bent of niet bekend bent met de nieuwste ontwikkelingen, dan is het raadplegen van een badkamerspecialist aan te raden. Een goede basis is tenslotte noodzakelijk voor een goed eindresultaat. Mocht u ondersteuning nodig hebben bij het ontwerpen van uw badkamer en graag ervaren hoe een specialist uw nieuwe badkamer vorm zou geven, werp dan een blik op de website van Sani-bouw voor meer informatie en ondersteuning.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *